Procedurile de salvare în situația unui eveniment din terapia intensivă
Procedurile de salvare în situația unui eveniment din terapia intensivă

Procedurile de salvare în situația unui eveniment din terapia intensivă sunt clare a explicat fostul manager al Spitalului Victor Babeș, Emilian Imbri. Însă, oricât de repede s-ar mișca persoanele care intervin, „e greu să salvezi ce e intubat”.

Trei pacienți au murit luni seara, după ce alimentarea cu oxigen a spitalului mobil din exteriorul spitalului Babeș din București s-a oprit., în urma unei suprapresiuni.

„Există o persoană la care se sună imediat și care, atenție, indiferent cât ar fi de iute, nu va putea să ajungă în timp util la această defecțiune, deci prima procedură este să salvezi ce este înăuntru”, a explicat medicul, marți seară, la emisiunea „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire de la B1TV.

Procedurile de salvare. Întrebat care este protocolul de urmat dacă apare o defecțiune de acest gen, Emilian Imbri a declarat: „Practic, în momentul în care ai o defecțiune, ea este anunțată imediat la persoana care este scrisă pe peretele acestui TIR, ceea ce s-a și întâmplat. Există o persoană la care se sună imediat și care, atenție, indiferent cât ar fi de iute, nu va putea să ajungă în timp util la această defecțiune, deci prima procedură este să salvezi ce este înăuntru.

Nu stai să te mai gândești, pentru că aici este vorba de Terapie Intensivă, aici nu mai este să te gândești ce se întâmplă dacă pică curentul – dacă pică curentul, intră grupul electrogen; ce se întâmplă dacă pică oxigenul – dacă pică oxigenul, intră buteliile, ceea ce s-a și întâmplat în momentul respectiv, acum o zi. Mai departe, ce este intubat este greu să salvezi, indiferent că este în spital sau este în TIR, este greu să salvezi ce este intubat atunci când nu mai ai oxigen” a explicat Emilian Imbri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *