Dimitri Medvedev a amenințat ucrainenii după arestarea politicianului pro-rus Viktor Medvedciuk. Fost președinte și premier rus, Medvedev le-a spus ucrainenilor să „își încuie bine de tot” ușile noaptea.

Viktor Medvedciuk era unul dintre oamenii lui Vladimir Putin din Ucraina, și a fost marți arestat de autoritățile de la Kiev. În acest context, fostul președinte rus a ținut să trimită un avertisment ucrainenilor.

Președintele Adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei a trimis o serie de avertizări Ucrainei, după arestarea politicianului pro-rus.

Acei monștri care își spun autorități ucrainene spun că vor să îl facă prin bătaie să mărturisească pe Viktor Medvedciuk, să îl condamne ‘rapid și corect’, și apoi să îl schimbe pe prizonieri (…) Acești oameni ar trebui să aibă grijă și să încuie ușile bine de tot noaptea pentru a fi siguri că nu devin ei oamenii care vor fi dați la schimb”, a declarat Dimitri Medvedev, citat de Reuters și preluat de B1Tv.

Fostul președinte rus a susținut că Medvedciuk a fost întotdeauna „pentru pace” și „s-a opus războiului”.

Volodimir Zelenski a anunțat miercuri că politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk a fost arestat. Acesta fugise din locuința lui în februarie, acolo unde s-a aflat inițial în arest la domiciliu. Liderul de la Kiev a transmis vestea pe contul său de Twitter.

Activităţile acelor politicieni care vizează diviziunea sau complicitatea nu vor avea succes, dar vor primi un răspuns dur”, a declarat Volodimir Zelenski.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *