zelenski
zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un nou mesaj video, miercuri, în care atrage din nou atenția asupra pericolului reprezentat de Rusia la adresa comunității internaționale.

Potrivit acestuia, printre statele care ar putea deveni ținte ale Moscovei s-ar număra și România, informează ziare.com.

„Diverși experți au spus că Ucraina nu va rezista mai mult de o săptămână dacă Rusia o va invada. Nu numai că am reușit să oprim armata rusă, ci i-am respins! Dar războiul nostru este departe de a se termina. Putin și armata sa își schimbă strategia. Ei își întăresc trupele pentru a pune și mai multă presiune asupra Harkovului și a întregului Donbas, inclusiv pe Mariupol”, a spus Volodomir Zelenski.

„Rusia nu plănuiește să se oprească în Ucraina. Mașina de propagandă a lui Putin declară deschis că Europa este următorul obiectiv logic după Ucraina. Deci, fie Occidentul va ajuta Ucraina să-l oprească pe Putin acum, fie Putin va continua să-și extindă imperiul rus, ucigând mii de femei și copii. A făcut-o deja în Mariupol, Harkov, Bucha și în alte orașe ale Ucrainei.Țări precum Polonia, Moldova, România, Țările Baltice, sunt următoarele ținte ale Rusiei după căderea Ucrainei”, a declarat Zelenski.

Volodimir Zelenski cere din nou armament de la statele occidentale

Totodată, președintele ucrainean a făcut apel din nou la statele occidentale să livreze arme suplimentare Ucrainei, pentru ca forțele armate ale acestei țări să facă față în continuare atacului Rusiei.

„Fără arme suplimentare, acest război va deveni o baie de sânge nesfârșită, răspândind mizerie, suferință și distrugere. Mariupol, Bucha, Kramatorsk – lista va fi continuată. Nimeni nu va opri Rusia cu excepția Ucrainei cu arme grele. Avem nevoie urgent de artilerie grea, vehicule blindate grele, sisteme de apărare aeriană și avioane”, a mai spus președintele Ucrainei Zelenski.

Libertatea trebuie să fie înarmată mai bine decât tirania. Țările occidentale au toate motivele să ne ajute. Victoria finală împotriva tiraniei și numărul de oameni salvați depinde de ei. Înarmați Ucraina acum pentru a apăra libertatea”, a spus președintele Volodimir Zelenski într-un clip video în care a vorbit în limba engleză.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *