Directoarea DSP Dolj s-a infectat cu coronavirus, la trei zile de la rapel
Directoarea DSP Dolj s-a infectat cu coronavirus, la trei zile de la rapel

Directoarea DSP Dolj s-a infectat cu coronavirus, la numai trei zile după ce a primit a doua doză de vaccin, rapelul. Mai este o colegă infectată, iar ambele sunt izolate la domiciliu, pentru că au forme ușoare ale bolii, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP.

Directoarea DSP Dolj a făcut pe 26 ianuarie rapelul din vaccinul anticoronavirus, iar pe 29 ianuarie a fost testată, cu rezultat pozitiv.

„Informația este reală. La DSP Dolj au fost confirmate două cazuri de infecție cu COVID la persoane care au fost vaccinate. Doza de rapel au făcut-o pe 26 (ianuarie – n.r.) și pe 29, una dintre persoane a prezentat simptomatologie ușoară, motiv pentru care s-a testat. Fiind contacți s-au testat ambii și s-au confirmat cazurile de infecție. (…) Doamna directoare este în concediu medical. (…)

Alte persoane nu prezintă simptome. Conform definiției de caz, sunt considerați contacți persoanele care nu poartă echipament de protecție. Toate persoanele care au venit în contact cu doamna directoare au purtat echipament de protecție și s-a respectat distanțarea fizică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, precizând că toți angajații DSP Dolj au fost vaccinați, potrivit B1TV.

Un caz similar a apărut și în SUA. Congresmanul american Stephen Lynch a fost testat pozitiv cu noul coronavirus după ce a primit ambele doze din vaccinul anti-COVID-19. Democratul care reprezintă statul Massachusetts în Congresul SUA este asimptomatic.

 

Câți români au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum

Potrivit datelor cunoscute în acest moment, o persoană vaccinată ajunge să aibă nivelul optim de anticorpi la zece zile după ce a primit a doua doză a vaccinului anti-COVID-19. De asemenea, se știe că vaccinurile împotriva noului coronavirus previn dezvoltarea unor forme grave ale bolii, însă nu previn complet contaminarea cu SARS-CoV-2.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat duminică seară că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 19.019 de doze de vaccin Pfizer – BioNTech. 14.127 de persoane au primit prima doză, iar 4.892 rapelul, în total – 19.019. Au fost înregistrate 77 de reacții adverse comune și minore. De la debutul campaniei, 585.218 de persoane au fost vaccinate: 479.021 au administrată prima doză, iar 106.197 și pe a doua.

Leave a comment

Lasă un răspuns