Doctorul Adrian Streinu Cercel ar putea fi destituit din fruntea Institutului Matei Balș.
Actualitate

Doctorul Adrian Streinu Cercel ar putea fi destituit din fruntea Institutului Matei Balș. Declarațiile „iresponsabile” l-au pus pe făraș

Doctorul Adrian Streinu Cercel ar putea fi destituit din fruntea Institutului Matei Balș după declarațiile deosebit de controversate pe care le-a făcut în ultima perioadă cu privire la măsurile de luptă împotriva coronaviruslui. Liberalii se delimitează de afirmațiile acestuia, subliniind că au fost făcute în nume propriu și analizează demiterea sa din funcția de conducere, considerând chiar că medicul ar fi apropiat de PSD. Subiectul Adrian Streinu Cercel a fost discutat în ședința Biroului Politic Național al PNL.

Vicepremierul Raluca Turcan a cerut în ședință destituirea acestuia pe motiv că servește intereselor PSD și că aduce prejudicii de imagine Guvernului, arată PSNews. Liberalii s-au reunit marți seară în videoconferință.

Premierul Ludovic Orban a comunicat că Ministrul Sănătății analizează în aceste zile dacă este necesară demiterea profesorului și că o astfel de măsură va fi anunțată „în cel mai scurt timp posibil”.

Streinu-Cercel a propus ca persoanele de peste 65 de ani să fie separate de familii și băgate în carantină. Prin planul său intitulat „Vacanța Mare” i-a introdus și pe cei de peste 40 de ani în grupul de risc pentru coronavirus și a propus și măsuri economice, cum ar fi neplata taxelor și a impozitelor. Planul lui Streinu-Cercel a fost criticat și de președintele Iohannis, care a spus că este vorba despre o propunere „aberantă, inaceptabilă și totalitară”.

„ Așa ceva nu este posibil! Nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină” s-a exprimat public președintele României.

Și premierul Ludovic Orban a afirmat marți seara, într-un interviu televizat, că nu a existat „nici cea mai mică intenție” de impunere a unor restricții suplimentare pentru persoanele peste 65 de ani și a calificat proiectul Institutului Matei Balș, care prevedea inclusiv separarea bătrânilor de familii, drept un „act iresponsabil”.

„Dl Streinu-Cercel vorbește în numele său personal (…) Nu există nici cea mai mică intenție privitoare la părinții și bunicii noștri de a-i menține în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne ferește, de a asigura spații de carantină sau ruperea de familii”, a spus Orban

Premierul a vorbit despre un „act iresponsabil care vine din partea unui profesor care este considerat un specialist în domeniul epidemiologiei” dar care „pare că nu înțelege deloc societatea, respectul față de drepturi și libertăți fundamentale”.

„Nu avem de gând să impunem nicio restricție suplimentară pentru persoanele în vârstă”, dimpotrivă, „vor face parte din planul de relaxare atunci când condițiile epidemiologice ne vor permite să facem această relaxare”, a adăugat Ludovic Orban.

Related posts

Candidatura lui Rafila și Streinu Cercel pe listele PSD, criticate din „ranchiună și invidie politică” consideră Gabriela Firea

Constantinescu Gabriel

Coronavirus la bordul Fregatei „Regina Maria”. Un grup de militari sunt infectați iar nava se întoarce de urgență în țară

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul poate să stea pe telefon până la 9 zile. Sfaturile unui expert pentru igienizarea mobilului

Constantinescu Gabriel

Primarul din Deveselu a murit infectat cu coronavirus

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban, exercițiu de imaginație: „Unde eram astăzi dacă pandemia ne-ar fi surprins cu Guvernul Dăncilă”

Constantinescu Gabriel

Primul oraș unde s-a interzis circulația mașinilor de 1 mai. Măsuri de limitare a coronavirusului

Constantinescu Gabriel

1 comment

Adrian Streinu Cercel a fost demis. Cine i-a luat locul 23 aprilie 2020 at 17:05

[…] științifice a cercetării coronaviruslui, prin ordinul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru. Streinu Cercel a făcut declarații șocante, vorbind despre un plan de izolare a bătrânilor de peste 65 de ani, care să fie luați din […]

Reply

Leave a Comment