Donald Trump ar fi afirmat în privat că ar presa Ucraina să cedeze teritorii, inclusiv Crimeea și regiunea Donbas, pentru a pune capăt războiului cu Rusia. Această abordare, care ar reprezenta o schimbare majoră față de politica actuală a administrației Biden, nu a fost făcută publică până acum iar planul a fost dezvăluit de publicația The Washington Post.

Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, a susținut că ar putea negocia un acord de pace între Rusia și Ucraina într-un timp foarte scurt dacă ar fi reales.

Donald Trump, care este tot mai aproape de a fi nominalizat oficial drept candidat al republicanilor la Casa Albă, s-a lăudat în repetate rânduri că ar reuși să negocieze un acord de pace între Rusia și Ucraina în cel mult 24 de ore dacă ar fi reales la președinția SUA, transmite B1TV.

Cu toate acestea, planul său specific nu a fost dezvăluit public.

Experții apropiați lui Trump au promovat o abordare care să reducă dependența Rusiei de China și să limiteze extinderea NATO, concentrându-se pe amenințările reprezentate de China.

Trump crede că atât Rusia, cât și Ucraina doresc o soluție pașnică și că unele zone din Ucraina ar fi de acord să se alăture Rusiei, iar locuitori din anumite zone ale Ucrainei ar fi de acord să facă parte din imperiul rus, a dezvăluit o sursă care ar fi stat de vorbă cu Trump.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *