Dosarul 10 august a fost clasat iar premierul Florin Cîțu a reacționat
Dosarul 10 august a fost clasat iar premierul Florin Cîțu a reacționat

Dosarul 10 august a fost clasat printr-o sentință definitivă a Tribunalului București iar premierul Florin Cîțu a reacționat după ce zeci de persoane au protestat miercuri, în fața instanței. Persoanele care iau deciziile trebuie să răspundă în fața cetățenilor, nu Guvernul, a spus premierul României.

În primul rând, într-o ţară democrată, puterea executivă nu intervine în actul de justiţie. Să fie foarte clar, aici nu fac rabat la aşa ceva. În acelaşi timp, actul de justiţie este un serviciu public şi el este judecat sau încrederea în justiţie este judecată în funcţie de decizii. Ca persoană, sunt dezamăgit, pentru că am fost acolo şi ştiu ce s-a întâmplat, dar, repet, cei care trebuie să răspundă în faţa societăţii, în faţa românilor şi de acest caz, dar de cazuri în general, sunt cei care au luat decizia”, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu, în emisiunea ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Cîțu a insistat că nu Guvernul, ci justiția trebuie să dea explicații despre decizia din dosarul 10 august: „Nu Guvernul a luat decizia, nu a fost implicat Guvernul. Eu mi-am exprimat opinia înainte de a fi în acest guvern, dar, repet, trebuie să ne aducem aminte că justiţia este şi un serviciu public şi se face pentru cetăţeni justiţia în România şi dacă cetăţenii sunt nemulţumiţi de actul justiţiei, ar trebui să spună acest lucru şi cei care ar trebui să răspundă în faţa cetăţenilor sunt cei care decid în actul justiţiei” a accentuat Florin Cîțu.

Astăzi, din păcate, după decizie, după ce judecătorii au decis că dosarul nu se redeschide şi că cei patru şefi ai Jandarmeriei din acest dosar (…) scăpă fără niciun fel de cost în faţa cetăţenilor şi a istoriei, am avut, încă o dată, imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia nu funcţionează, unde Justiţia umblă cu capul spart”, a afirmat, marţi seară, la B1TV, Rareș Bogdan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *