Două săptămâni până la finalizarea Pasajului Unirii! Lucrările la cel mai așteptat proiect din Capitală au intrat pe ultima sută de metri.
„În mai puțin de două săptămâni, vom putea circula în siguranță prin Pasajul rutier Unirii”, a anunțat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.
Pasajul Unirii a fost închis în a doua jumătate a lunii iunie, pentru realizarea lucrărilor de consolidare.
„Vă reamintesc faptul că, la începutul acestui an, Primăria Sectorului 4 a luat în administrare acest pasaj pentru a-l reabilita, așa încât toți cei care îl tranzitează să o facă în maximă siguranță”, a precizat Daniel Băluță.

Pasajul Unirii era încadrat în clasa stării tehnice IV – nesatisfăcător, deoarece prezenta deficienţe la structura de rezistenţă.

Astfel, Pasajul Unirii a fost închis pentru cele mai ample intervenţii realizate în ultimii 30 de ani asupra acestei construcţii. Acestea includ:

  • înlocuirea elementelor arhitecturale degradate;
  • refacerea părții carosabile;
  • delimitarea şi semnalizarea clară a benzilor de circulaţie, precum şi a spaţiului ce separă cele două sensuri de mers;
  • schimbarea reţelelor edilitare de apă-canal;
  • înlocuirea sistemului de iluminat din interiorul pasajului pentru sporirea vizibilității;
  • montarea unui sistem performant de ventilaţie, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor şi asigurarea unui aer curat;
  • montarea unor amplificatoare de semnal GSM.
„2.600 de panouri metalice vor îmbrăca pereții interiori ai Pasajului Unirii.
Realizate din materiale speciale chiar la noi în sector, pe Șoseaua Giurgiului, panourile vor spori la maximum vizibilitatea în tunel”, a explicat primarul sectorului 4.

Lucrările au fost realizate simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele au lucrat atât ziua, cât şi noaptea.

Pasajul Unirii a fost construit în perioada 1986-1987. Acesta are o lungime de aproximativ 800 de metri şi o lăţime de 14 metri.

Pasajul Unirii este tranzitat zilnic de peste 60.000 de mașini. Încă două săptămâni, șoferii sunt nevoiți să folosească rute alternative.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *