rusia atentat aleksandr dughin daria dughina 786158

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) acuză serviciile secrete ucrainene că au comis asasinarea în weekend a Dariei Dughina, au relatat agențiile de presă rusești.

Dughina, fiica proeminentului ideolog Alexander Dughin, a fost ucisă sâmbătă seara, când un presupus dispozitiv exploziv a aruncat în aer mașina Toyota Land Cruiser pe care o conducea, au declarat anchetatorii ruși.

FSB a susținut că atacul a fost comis de o ucraineancă născută în 1979, căreia i-a dat numele.

Instituția afirmă că femeia și fiica ei adolescentă au sosit în Rusia în iulie și au petrecut o lună pregătind atacul, închiriind un apartament în același bloc de locuințe și cercetând stilul de viață al lui Dughina, potrivit unei declarații a FSB preluate de agențiile de știri rusești.

Atacatorul a participat sâmbătă seara la un eveniment în afara Moscovei, la care se aflau și Dughina și tatăl ei, înainte de a efectua o „explozie controlată” a mașinii Dughinei și de a fugi din Rusia în Estonia, a susținut FSB, citat de agențiile rusești.

Cum a fost ucisă Daria Dughina

Dispozitivul exploziv a fost plasat pe mașina în care a fost ucisă Daria Dugina la festivalul „Tradiția” din apropierea Moscovei, iar autoturismul se afla în parcare, au susținut anchetatorii ruși, citați de TASS.

Daria Dugina, care se afla la volanul SUV-ului, a murit pe loc.

În imaginile care arătau primele momente de după explozie se poate vedea cum Aleksandr Dughin ajunge la fața locului și își pune mâinile în cap.

Ucraina, acuzată încă de la început de uciderea Dariei Dughina. Kievul neagă

Liderul „republicii populare” de la Doneţk (DNR), autoproclamată de către separatişti proruşi în estul Ucrainei, Denis Puşilin, a acuzat încă de duminică forţele ucrainene de faptul că s-ar afla în spatele asasinării Dariei Dughina.

„Teroriştii regimului ucrainean au încercat să-l lichideze pe Aleksandr Dughin, dar au aruncat-o în aer pe fiica sa”, a acuzat Pușilin într-o postare pe Telegram.

”În cazul în care pista ucraineană se confirmă (…), iar ea trebuie să fie verificată de către autorităţile competente, va fi vorba despre politica terorismului de stat implementată de către regimul de la Kiev”, a reacţionat, într-o postare pe telegram o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Propagandiștii ruși au cerut ca centrele decizionale din Kiev să fie atacate ca măsură de represalii.

Kievul a negat ulterior orice legătură cu moartea Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin.

”Ucraina nu are, fără nicio îndoială, nicio legătură cu explozia de ieri (sâmbătă seara), pentru că noi nu suntem un stat criminal”, subliniază într-o intervenţie televizată un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *