O dronă cu explozibil a căzut pe coasta satului Tyulenovo din Bulgaria, în apropiere de Vama Veche, România. Incidentul a fost semnalat pe rețelele de socializare, iar poliția a izolat zona.

Potrivit informațiilor disponibile, dispozitivul ar putea să fie încă activ, deoarece au fost observate componente electronice strălucitoare. Drona însăși are aproximativ 3 metri în lungime, iar dispozitivul exploziv are dimensiuni de aproximativ 50-60 de centimetri.

Hotelierul Radoslav Rusev a raportat incidentul autorităților, iar poliția a izolat zona. Cu toate acestea, Rusev a declarat că au trebuit să aștepte aproximativ nouă ore pentru ca instituțiile să răspundă la apelul său și să acționeze în consecință, transmite B1TV.

Rusev a declarat pentru bTV că apelul la 112 a fost făcut duminică seara, la 21:40, dar la început nu au luat-o în serios.

Peste nouă ore – inactivitate completă a instituţiilor, aşteptăm ca militarii să adoarmă. Toată lumea a fost anunţată, dar nimeni nu face nimic”, a spus hotelierul.

Potrivit acestuia, dispozitivul exploziv are 50-60 cm, iar drona în sine are aproximativ 3 metri.

În România, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert pentru zonele din apropierea incidentului din județul Tulcea și municipiul Galați, unde de asemenea au căzut mai multe drone, fără explozibil. Acest mesaj informează populația despre „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian” și oferă recomandări de protecție pentru locuitorii din zonele vizate.

Autoritățile investighează incidentul și iau măsuri pentru a asigura siguranța publică în zonă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *