dsp

DSP anunță noi reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu în Capitală. De marți 2 noiembrie, bucureștenii care au simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 se pot programa pentru testare la numărul de call center al DSP sau online. Decizia vine după ce, în ultimele săptămâni, pe fondul numărului uriaș de infectări din București, ambulanța făcea față cu greu solicitărilor de testare la domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică București (DSP) pune la dispoziția locuitorilor din Capitală două metode alternative de a se programa pentru testare la domiciliu, pe lângă apelul prin serviciul unic de urgență 112, scrie Digi 24.

Prima variantă este programarea prin call center-ul DSP la numărul 021/9462, iar a doua variantă este online pe baza unui formular pus la dispoziție pe site-ul DSP București la adresa dspb.ro/formular-programare-test-covid-19.

Rămâne în vigoare regula că numai cei care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 pot solicita astfel de testări la domiciliu, care se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, cu personal special desemnat să facă astfel de testări.

Testele, care sunt fie rapide, fie PCR sunt gratuite pentru cei care au simptomatologie specifică COVID-19.

Pe durata ultimelor săptămâni, în București solicitările au fost numeroase, și nu doar o dată cei care prezentau simptome și sunau la 112 să fie testați la domiciliu așteptau și câteva zile până când un echipaj de ambulanță reușea să ajungă la solicitare.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *