Durata anului școlar va crește, a spus Sorin Cîmpeanu,
Durata anului școlar va crește, a spus Sorin Cîmpeanu,

Durata anului școlar va crește, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. România este printre țările din Europa cu cele mai puține zile în anul școlar, iar situația nu se poate schimba decât prin micșorarea vacanței de vară.

Este de fapt o propunere a ministrului Sorin Cîmpeanu, care ar urma să intre în vigoare din 2022. Propunerea inițială a fost chiar din toamnă, dar a fost respinsă pentru că schimbarea s-ar fi produs prea repede, arată B1TV.

„Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei COVID au fost foarte mari și trebuie recuperate. Cu atât mai mult e nevoie acum de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a insistat că este nevoie de acest lucru și că anul școlar va fi prelungit prin reducerea vacanței de vară.

„Cu siguranţă vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”, a repetat Sorin Cîmpeanu.

Durata anului școlar. Anul școlar este în România 34 de săptămâni.

Întrebat despre opinia unui fost ministru al educației, care spunea că durata vacanței de vară ar trebui să fie doar de o lună, pentru ca în restul timpului să fie recuperată materia pierdută în pandemie, Sorin Cîmpeanu a arătat că împărtășește părerea ca e nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri, ceea ce înseamnă implicit o vacanță de vară mai scurtă. Ministrul a punctat însă că este nevoie și de acceptul celor implicați în procesul de educație.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *