Școala va începe în format fizic din luna septembrie în condițiile în care cât mai mulți elevi cu vârste de peste 12 ani se vor vaccina, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la Guvern. Doar așa anul școlar viitor va fi unul normal, a ținut să precizeze demnitarul.

Avem aproape 100.000 de elevi cu vârsta între 12 și 17. Aveam aproape același număr de tineri cu vârsta de 18-19 ani care sunt cea mai mare parte elevi. Elevii de clasa a 12-a și a 13-a, elevii care vor începe săptămâna viitoare examenul de bacalaureat au dat dovadă de responsabilitate din proprie inițiativă.

Vreau să vă spun că nu a fost o inițiativă sistemică la nivelul Ministerului Educației, au fost inițiative locale cu sprijinul DSP-urilor, cu sprijinul școlilor. Dar inițiativele au fost ale elevilor, preponderent elevii de clasa a 12-a” a spus ministrul, citat de B1TV.

Școala va începe pe 13 septembrie 2021 iar pierderile din educație nu pot fi acoperite decât prin vaccinare, consideră ministrul.

Cu toții ne dorim ca în data de 13 septembrie școala să înceapă normal, să stopăm pierderile în educație, pierderi care sunt nu numai din perspectivă educațională, sunt și din perspectivă socială, comportamentală, socială, vedem foarte bine cazurile care se înmulțesc după această perioadă de criză sanitară. Pentru asta este nevoie să ne vaccinăm.

Ar trebui să facem tot ceea ce depinde de noi, la nivelul Ministerului Educației, pentru a înțelege că vaccinarea este în interesul fiecăruia dintre noi, pentru revenirea la normalitate în școală.

Niciun părinte nu își dorește ca al lui copil să fie supus riscului de abandon școlar sau să obține rezultate nesatisfăcătoare în momente definitorii pentru viitorul oricărui tânăr”, a declarat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul conferinței de presă susținute la Guvern.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul