Elevii din sistemul privat vin către școli de stat, spune ministrul Educației, Monica Anisie, care nu își poate explica fenomenul.

Monica Anisie a fost întrebată duminică, într-o emisiune la Antena 3, dacă are semnale conform cărora unii părinţi ar fi tentaţi să îşi transfere copiii de la unităţi de învăţământ de stat la şcoli private, având în vedere situaţia epidemiologică.

Ministrul educației a răspuns că are informaţii de la Inspectoratele şcolare că mulţi părinţi care au avut copiii la unităţi de învăţământ private vor să îi ducă la grădiniţe sau la şcoli de stat.

Elevii din sistemul privat, transfer către stat. „La momentul acesta nu deţinem astfel de date referitoare la transferul către particular, însă ce ne-au semnalat Inspectoratele Şcolare este că foarte mulţi părinţi doresc să îi aducă din sistemul privat către cel de stat. Probabil s-au gândit că este o altă formă de învăţare în sistemul acesta de stat”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit PSNews.

Părinții pot cere ore online, a dat asigurări Monica Anisie,

Monica Anisie a precizat că a discutat cu părinţi care se tem pentru starea de sănătate a copiilor lor şi a reafirmat că în cazul în care copiii sau membri ai familiei sunt supuşi riscului de agravare a unor boli, părinţii pot cere efectuarea de ore online.

„Există astfel de părinţi. Au sunat şi la linia de Telverde la Ministerul Educaţiei, am răspuns şi eu apelurilor şi am discutat cu părinţi care se tem că s-ar putea copiii să se îmbolnăvească în spaţiul şcolii. Le-am spus că există posibilitatea să continue învăţarea în sistem online dacă au anumite boli şi dacă în familie există o persoană care este supusă unui risc. Părintele evaluează situaţia şi poate să continue de acasă”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Anisie a afirmat că este nevoie de implicarea autorităţilor publice locale în sprijinul unităţilor şcolare.

„Nu putem să spunem că nu avem pregătite şcolile. Ele sunt pregătite la acest moment, dar trebuie ca şi autorităţile publice locale să continue eforturile şi să ajute şcoala”, a mai spus Monica Anisie.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul