Măști pentru elevi și profesori vor exista în școli, a promis Monica Anisie
Măști pentru elevi și profesori vor exista în școli, a promis Monica Anisie

Măști pentru elevi și profesori vor exista în școli, a promis ministrul educației, Monica Anisie. Pregătirea noului an școlar se face la nivelul fiecărei unități de învățământ, iar inspectoratele școlare au videoconferințe zilnice cu ministerul, a explicat Anisie.

„Şcolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o mască pentru copii si cadrele didactice. De cate ori nu s-a întâmplat să se rupă masca? De aceea, trebuie să existe acest stoc la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul ISJ. Le-am spus încă de aseară să îşi facă stocurile”, a declarat Monica Anisie.

„A început anul şcolar la data de 1 septembrie. Au revenit în spaţiul şcolii cadrele didactice. Avem videoconferinţe des, de mâine vom avea o videoconferinţă zilnic, am avut aseară cu Inspectoratele Şcolare, am făcut o inventariere, cat de pregătite sunt şcolile. Până în 14 septembrie şcolile trebuie să se pregătească, să primească elevii. Acum trebuie să ne pregătim respectând normele sanitare impuse de Ghidul elaborat de Ministerul Sănătăţii” a explicat ministrul educației, potrivit PsNews.

Notele elevilor vor fi notate în agendă, și periodic în catalog, potrivit ghidurilor furnizate de Ministerul Învățământului și cel al Sănătății, a mai spus ministrul Anisie.

„Sunt recomandări pentru a eficientiza timpul petrecut în pauze”. ”Trebuie să supraveghem mai atent copii, să fim atenţi dacă respectă normele”, a mai declarat ministrul.

Măști pentru elevi și profesori vor exista în școli promite Anisie. Ministrul Educaţiei a mai precizat că se recomandă ca orele în laborator să fie evitate.

„Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci. Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a explicat ministrul învățământului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *