Image default
Actualitate

Vor fi măști în școli, a promis Monica Anisie. Recomandările făcute profesorilor și elevilor

Măști pentru elevi și profesori vor exista în școli, a promis ministrul educației, Monica Anisie. Pregătirea noului an școlar se face la nivelul fiecărei unități de învățământ, iar inspectoratele școlare au videoconferințe zilnice cu ministerul, a explicat Anisie.

„Şcolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o mască pentru copii si cadrele didactice. De cate ori nu s-a întâmplat să se rupă masca? De aceea, trebuie să existe acest stoc la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul ISJ. Le-am spus încă de aseară să îşi facă stocurile”, a declarat Monica Anisie.

„A început anul şcolar la data de 1 septembrie. Au revenit în spaţiul şcolii cadrele didactice. Avem videoconferinţe des, de mâine vom avea o videoconferinţă zilnic, am avut aseară cu Inspectoratele Şcolare, am făcut o inventariere, cat de pregătite sunt şcolile. Până în 14 septembrie şcolile trebuie să se pregătească, să primească elevii. Acum trebuie să ne pregătim respectând normele sanitare impuse de Ghidul elaborat de Ministerul Sănătăţii” a explicat ministrul educației, potrivit PsNews.

Notele elevilor vor fi notate în agendă, și periodic în catalog, potrivit ghidurilor furnizate de Ministerul Învățământului și cel al Sănătății, a mai spus ministrul Anisie.

„Sunt recomandări pentru a eficientiza timpul petrecut în pauze”. ”Trebuie să supraveghem mai atent copii, să fim atenţi dacă respectă normele”, a mai declarat ministrul.

Măști pentru elevi și profesori vor exista în școli promite Anisie. Ministrul Educaţiei a mai precizat că se recomandă ca orele în laborator să fie evitate.

„Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci. Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a explicat ministrul învățământului.

Citește pe aceiași temă

Măștile neconforme sunt dificil de identificat de clientul obișnuit, spune președintele ANPC. Care e responsabilitatea vânzătorilor

Constantinescu Gabriel

Se va renunța la mască la munte și la mare. Când se aplică măsura, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Constantinescu Gabriel

Masca va fi obligatorie la școală iar elevii vor fi așezați în bănci într-un mod anume. Explicațiile lui Sorin Cîmpeanu

Constantinescu Gabriel

1 comment

Elevii din sistemul privat vin către școli de stat, spune Monica Anisie 7 septembrie 2020 at 12:54

[…] Monica Anisie a precizat că a discutat cu părinţi care se tem pentru starea de sănătate a copiilor lor şi a reafirmat că în cazul în care copiii sau membri ai familiei sunt supuşi riscului de agravare a unor boli, părinţii pot cere efectuarea de ore online. […]

Reply

Leave a Comment