Monica Anisie
PNL

Monica Anisie

Noua stea a PNL, Monica Anisie, este soția unui important membru al forțelor anti-corpuție din Ministerul de Interne. Află ce face soțul profesoarei care a devenit pședintă într-unul din sectoarele unde liberalii doresc să obțină primăria.

CV de profesionist în învățământ

Cristina Monica Anisie este surpriza liberalilor pentru București. Ea a fost numită președintele PNL Sector 2. Profesoara de 46 de ani, necunoscută publicului larg până la numire, a reprezentat  un mister pentru toată lumea.

Ea a fost inspector general adjunct în București în perioada guvernării PDL. Apoi a fost secretar general adjunct în mandatul lui Daniel Funeriu la Ministerul Educației. Monica Anisie l-a urmat pe Funeriu la Cotroceni când acesta s-a dus consilier al lui Băsescu.

Femeiaa ajuns secretar de stat în Ministerul Educației Naționale. A ocupat funcția din martie 2016 până în ianuarie 2017. Era vremea guvernului Cioloș, fiind numită de ministrul „tehnocrat” Adrian Curaj. Ulterior, profesoara a ajuns consilier al Președintelui Iohannis și director în cadrul Ministerului Educației.

Trecutul „tehnocrat” șters de pe internet

Monica Anisie a fost propulsată în funcții de mare răspundere în perioada guvernării tehnocrate. Apropierea de Dacian Cioloș a continuat și după finalizarea guvernării.

Monica Anesie Platforma RO100

Primul rezultat oferit de Google pentru Monica Anisie este Platforma România 100. Acolo, liberala este prezentată ca „profesor de limba şi literatura română, meserie practicată cu vocaţie neîntrerupt, indiferent de funcţiile pecare le-a deţinut de-a lungul timpului.”

Pagina a fost ștearsă de pe site-ul ro100.ro al organizației prin intermediul căreia Dacian Cioloș a început activitatea politică înainte de alegerile Europarlamentare.

Soț din „statul paralel”

Soțul noului șef al liberalilor din Sectorul 2 este comisarul șef Adrian Anisie,  până în iulie 2019, directorul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov. Conform site-ului instituției, DAMBJI are „activităţi de cercetare penală în lucrări penale, delegări ale unităţilor de Parchet şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform competenţelor conferite de lege”.

soțul Monicăi Anisie

Practic, Adrian Anisie a fost implicat în majoritatea acțiunilor de răsunet ale DNA, procurorii delegând de nenumărate ori cercetarea penală către ofițerii de la DGA.

El s-a aflat și în conflict cu fostul său șef. În 2016, Paul Claudiu Ștefan, directorul adjunct al DGA i-a făcut plângere penală lui Adrian Anisie. Procurorii au clasat cauza, iar Ștefan s-a adresat instanței de judecată.

Ping-pong cu banii pentru „anti-corupție”

Din partea Ministerului Educației Naționale, Monica Anisie s-a ocupat de direcționarea fondurilor aferente programului PODCA SMIS37655. Acesta a început încă din 2012, în vremea în care ministru era Daniel Funeriu.

O parte din bani au ajuns la Asociația ProDemocrația care a dezvoltat proiectul „Lideri pentru Integritate” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar București, Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București (PROEDUS) și Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Ilfov. Ultimul beneficiar al banilor europeni era chiar instituția condusă de Adrian Anisie, soțul Monicăi Anisie.

La momentul respectiv au existat voci care au contestat direcționarea de fonduri din PODCA SMIS37655 către acest proiect din cauza faptului că obiectivele nu se încadrau la condiții. În 2017 DGA a organizat împreună cu Primăria Capitalei un eveniment „anticorupție” la care au fost invitați Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, persoane cercetate exact pentru astfel de fapte.

Variabila „Cumpănașu”

Unul dintre principalii parteneri ai Ministerului Educației în cheltuirea banilor din PODCA SMIS 37655 a fost Asociația pentru Implementarea Democrației condusă de Alexandru Cumpănașu.

Această organizație a colaborat cu Monica Anisie în programul mai sus menționat. În iulie 2019, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României condusă de Alexandru Cumpănașu anunța prin toate canalele că l-a cooptat pe Adrian Anesie în funcția de Șef al Departamentului CNMR pentru Combaterea Infracționalitații.

Soțul Monicăi Anisie s-a pensionat din funcția de șef al DGA București – Ilfov.

 

 

Related posts

Marius Ghincioiu

A.M. Ionescu

Cătălin Constantin Șerpescu

Andreea Cristescu

Constantin Adamache

George Dumitrescu

Adrian Nicolae Enache

Mircea Azar

Marioara Tecuceanu

George Dumitrescu

Ramona Porumb

A.M. Ionescu

Leave a Comment