Elevii vin la școală, cu prezență fizică, de miercuri, în București
Elevii vin la școală, cu prezență fizică, de miercuri, în București

Elevii vin la școală, cu prezență fizică, de miercuri, în București. Marți are loc Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, care are pe ordinea de zi această chestiune.

Anunțul convocării comitetului a fost făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Elevii vin la școală, cu prezență fizică, de miercuri. Asta în contextul în care Ministerul Educației și cel al Sănătății au modificat un Ordin comun, așa încât elevii să poată reveni la ore din ziua imediat următoare celei în care localitățile lor au raportat o rata de infectare cu coronavirus sub pragul de 1 la mie. Bucureștiul e deja în această situație de ieri, iar incidența a continua să scadă. Acum e la 0,89 relatează B1TV.

De altfel, și prefectul Capitalei a spus că trendul infectărilor e descrescător.

Având în vedere multiplele cereri conform cărora câteva zile de școală ar fi foarte importante pentru a stopa pierderile generate de predarea online, am decis să flexibilizăm acest Ordin strict din perspectiva zilei de referință, fără a modifica niciuna din condițiile precedente. Probabil mâine se va face o ședință la CMBSU, iar miecuri decizia acestui Comitet va fi aplicabilă elevilor din clasele V, VII, IX, X, XI. Sub această rezervă, răspunsul e da, dacă CMBSU va aproba acest lucru, miercuri copiii vor putea să meargă la școală” declara luni, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a ținut să precizeze, însă, că elevii care prezintă simptome specifice, vulnerabilităţi medicale sau au alte motive întemeiate pot continua cu școala online.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *