Image default
Actualitate Anchete

Masca va fi obligatorie la școală iar elevii vor fi așezați în bănci într-un mod anume. Explicațiile lui Sorin Cîmpeanu

Elevii vor purta măști la școală, iar dacă nu vin cu ele de acasă, școala le va oferi gratuit, spune ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Redeschiderea școlii va avea loc din 8 februarie, iar unitățile de învățământ sunt pregătite cu măști de protecție și dezinfectanți. Și percepția profesorilor s-a schimbat, susține Cîmpeanu, explicând că a crescut procentul cadrelor didactice care vor să se vaccineze anti-coronavirus.

Există 37 de milioane de măști în școli acum, doar cele achiziționate prin inspectoratele școlare județene, la care se adaugă cele cumpărate de autoritățile locale. Există peste un milion de litri de dezinfectanți în școli. Deci pot continua cu aceste elemente…” a spus ministrul educației.

Elevii vor purta măști la școală. Elevii vor veni cu măști, dacă nu au, școala le va asigura măști. Vom specifica asta într-un ordin de ministru care să fie simplu, ușor de înțeles și care să fie aplicabil. Dacă băncile în școlile din România, într-o proporție de 90%, sunt de doi elevi în bancă, vor putea sta doi elevi în bancă, dar cu măști obligatoriu”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în emisiunea „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, la B1 TV, potrivit PsNews.

Ministrul a mai spus că profesorii vor să se vaccineze anticoronavirus, „gradul de conformare” fiind „mare”: „peste 50% în preuniversitar și 77% în universitar”. Cîmpeanu a mai spus că aproximativ 8.000 de cadre didactice deja au primit și rapelul, cea de-a doua doză din vaccin.

Ministrul Educației a vorbit și despre disponibilitatea cadrelor didactice de a se vaccina: „Profesorii sunt, printre cele nouă categorii de lucrători esențial, categoria cu cea mai mare disponibilitate la vaccinare. 194.000 de persoane care nu doar că au disponibilitate, dar mai și vor să se vaccineze.

Dintre acestea, 117.000 s-au programat deja, s-au reprogramat, iar 27.000, la nivelul zilei de ieri, s-au și vaccinat cu o doză, aproape 8.000 au făcut și rapelul. Nu știu dacă e extraordinar. E peste 50% în preuniversitar și 77% în universitar. Deci e un grad mare de conformare” a concluzionat Sorin Cîmpeanu.

Citește pe aceiași temă

Scandal de la masca de protecție, într-un magazin. Bărbatul care i-a cerut altuia să-și tragă masca peste nas a fost amendat. Cum explică poliția

Constantinescu Gabriel

Masca va fi obligatorie la școală, cel mai probabil, spune vicepremierul Raluca Turcan

Constantinescu Gabriel

De ce este utilă purtarea măștii în zonele exterioare. De la 1 august e obligatorie pe litoral

Lasă un comentariu