Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că şcolile se vor redeschide în format fizic pe 8 februarie pentru majoritatea copiilor.

„În unanimitate am decis următoarele lucruri: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală”, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Totodată, Klaus Iohannis a anunțat și scenariile în care vor funcționa școlile. Astfel, în localitățile aflate în scenariul verde, „toți copiii merg fizic la școală”.

Klaus Iohannis anunță redeschiderea școlilor: „În consecință, pregătiți copiii pentru școală”

În localitățile aflate în scenariul galben, vor merge fizic în unitățile de învățământ copiii de grădiniță, elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a.

Totodată, „în localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, toată lumea stă acasă”, a precizat șeful statulu, Klaus Iohaniis.

Președintele Klaus Iohannis a chemat la discuții, începând cu ora 15:00, pe premierul Florin Cîțu, dar și oficiali din Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 2 februarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis se întâlnește cu premierul și cu alți miniștri, la ora 15. Ședință pe tema redeschiderii școlilor la Cotroceni

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi luată decizia cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din data de 8 februarie, adică după vacanţa intersemestrială.

“Vom avea mâine toate informaţiile şi, pe baza acestor informaţii, vom lua decizia. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu, care a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *