Dacian Cioloș dă de înțeles voalat că Berbeceanu ar rămâne prefect la București: „Nu înțeleg unde se grăbește să plece”

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloș reacționează după ce Traian Berbeceanu și-a anunțat plecarea din funcția de prefect al municipiului București. El sugerează că actualul prefect ar putea rămâne în funcție, în condițiile în care liderii coaliției de guvernare au stabilit împărțirea funcțiior de prefect și subprefect în țară, iar Bucureștiul revine PLUS.

Dacian Cioloș dă de înțeles voalat că Berbeceanu ar rămâne prefect la București: „Nu înțeleg unde se grăbește să plece”

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

„Lăsând gluma la o parte, situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia”, a mai scris Dacian Cioloș.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”, a spus Berbeceanu.

Reacția lui Dacian Cioloș vine după un mesaj al lui Berbeceanu, prin care acesta își anunța plecarea de la prefectură.

„Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a scris Berbeceanu. 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *