Energia termică va fi taxată mai puțin, cu o cotă de TVA de numai 5%
Energia termică va fi taxată mai puțin, cu o cotă de TVA de numai 5%

Energia termică va fi taxată mai puțin, cu o cotă de TVA de numai 5%, a decis vineri guvernul. Anunțul a fost făcut la debutul ședinței Executivului, de către premierul Nicolae Ciucă.

De la 1 ianuarie 2022 va fi aplicată o cotă a taxei pe valoare adăugată de 5% pentru livrarea de energie termică.

Avem astăzi pe agenda ședința de Guvern două proiecte importante care fac parte din pachetul legislativ ce va sta la fundamentarea bugetului pe anul 2022. În ședința precedentă am adoptat și aprobat măsurile sociale pentru creșterea alocațiilor, pensiilor și indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități. Astăzi avem pe masa de lucru ordonanța de urgență privind principalele măsuri bugetare și proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli”, a afirmat premierul.

Una dintre coordonatele pe care Guvernul va construi bugetul, spune Nicolae Ciucă, se referă la protejarea veniturilor populației și sprijinirea persoanelor cu venituri mici sau ce aparțin unor categorii vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de susținere.

În ședința de astăzi vom stabili ca de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată o cotă a taxei pe valoare adăugată de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populație, cât și pentru școli, spitale și alte instituții publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor. De asemenea, în completarea programului Prima Casă, stabilim o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuințe a cărei valoare depășește suma de 450.000 de lei, dar nu depășește suma de 700.000 de lei”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *