eugen tomac
eugen tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), scrie că dezinformarea ”marca Kremlin” este sortită eșecului în condițiile în care avansul tehnologic ”demontează” teoriile lansate de Moscova după masacrul de la Bucea, Ucraina.

Eugen Tomac este convins că liderul de la Kremlin va fi condamnat pentru acest masacru, dovezile fiind ”incontestabile”.

”Putin va fi condamnat. Avansul tehnologic ne ajută, în prezent, să demontăm orice încercare disperată a Kremlinului de a falsifica realitatea. The New York Times a spulberat teoria lansată de Moscova precum că masacrul de la Bucea este o înscenare a Kievului. Într-o analiză jurnalistică a prestigioase publicații sunt prezentate imagini capturate de satelitul Maxar Technologies, pe 11 martie, corelate cu cele filmate după plecarea trupelor ruse din Bucea”, notează Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

”Ucraina este atacata, apărându-se cu demnitate de criminal. Apărându-și libertatea. Iar Uniunea Europeană are obligația să demonstreze că îi este alături, primind-o cât de curând în rândul statelor membre. Sunt sigur că majoritatea colegilor mei din Parlamentul European simt la fel”, spune Eugen Tomac.

”Sunt dovezi incontestabile pentru a-l trimite pe criminal în fața unui tribunal internațional”

Potrivit lui Eugen Tomac, în momentul de față există dovezi clare că Vladimir Putin a ordonat un adevărat masacru la Bucea, iar imaginile obținute de satelitul Maxar Technologies sunt sugestive și devoalează întreaga tragedie.

”Astfel, se demonstrează că trupurile aflate pe străzile din Bucea coincid cu data sosirii trupelor ruse în oraș. Imaginile din stânga ecranului sunt din 1 aprilie, filmate de un localnic după plecarea militarilor trimiși de Putin. Aceasta este dovada că timp de trei săptămâni, corpurile oamenilor omorâți au stat în aceeași poziție, iar teoria lansată de Rusia este o dezinformare marca Kremlin”, mai scrie Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

”Apar tot mai multe dovezi care demonstrează că Putin a ordonat un adevărat masacru, iar imaginile cu genocidul din Bucea, și nu numai, sunt dovezi incontestabile pentru a-l trimite pe criminal în fața unui tribunal internațional”, a mai spus Tomac.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *