Rusia nu renunță la ofensivă în Ucraina, ci se va concentra asupra preluării totale a regiunii Donbas în următoarele săptămâni, a declarat marți secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, informează Reuters.

„Observăm mișcări semnificative de trupe (ruse) care părăsesc regiunea Kievului, se regrupează, se reînarmează și își refac proviziile, pentru a se concentra asupra estului” Ucrainei, a spus șeful NATO marți, în cadrul unei conferințe de presă.

„În săptămânile care urmează, ne așteptăm ca Rusia să preseze asupra estului și sudului Ucrainei, pentru a încerca să preia complet regiunea Donbas și să creeze un culoar pe uscat către Crimeea ocupată”, a mai arătat Jens Stoltenberg.

Aceeași strategie o anticipează și Statul Major al armatei ucrainene, care a arătat marți că trupele ruse se regrupează pe teritoriul Rusiei şi se pregătesc pentru o operaţiune ofensivă în estul Ucrainei, unde vor încerca să controleze în totalitate regiunile Doneţk şi Lugansk. Statele Unite văd această nouă fază ca pe un semn al unui conflict de lungă durată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *