Eugen Tomac susține că partidul lui Victor Ponta nu trece pragul electoral la alegerile parlamentare

Președintele PMP Eugen Tomac, cel care deschide lista pentru Camera Deputaților în București, a declarat, marți seară, la Realitatea Plus, că partidul pe care îl conduce a efectuat nu mai puțin de șase cercetări interne referitoare la posibilele rezultate ale alegerilor din 6 decembrie.

Eugen Tomac: În 4 din cele 6 cercetări făcute de PMP, PRO România nu trece pragul,

Totodată, liderul PMP, Eugen Tomac, a mai subliniat că ”în 4 din cele 6 cercetări făcute de partid PRO România nu trece pragul pentru că nu are structuri în teritoriu”:

”Noi ne-am născut în opoziție. În momentul în care am reușit împreună să o trimitem într-un concediu prelungit pe doamna Dăncilă, am pus umărul la instalarea unui guvern. Dacă se va înfăptui reducerea numărului de parlamentari la 300, inițiativă care e pe ordinea de zi a Camerei Deputaților de 2 ani, și dacă vor fi imediat eliminate pensiile speciale pentru politicieni, noi ne vom așeza la discuții cu aceia. Iar premierul va fi dat de cei care vor avea cele mai multe mandate. În 4 din 6 cercetări făcute de PMP, PRO România nu trece pragul pentru că nu au structuri în teritoriu”, a declarat Eugen Tomac, marți seară, la Realitatea Plus.

Eugen Tomac, președintele PMP, critică „populismul” lui Marcel Ciolacu, care a anunțat că își va da demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială.

Liderul PMP face referire însă și la parlamentarii USR, care au anunțat că își vor prezenta marți demisiile, pentru a nu beneficia de același stimulent: „Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți”, a declarat liderul USR, Dan Barna.

Eugen Tomac: „Populismul și pensiile speciale

„Eu mi-am dat demisia din Parlament anul trecut, nu anul acesta cu 10 zile înainte de alegeri, dar nu le pot spune oamenilor că odată ce mi-am dat demisia nu voi avea pensie specială.

Teoretic, nu am un mandat întreg 2016-2020, pentru că în iunie 2019 am plecat din Camera Deputaților.

Eu în schimb am un mandat întreg 2012-2016 și, conform prevederilor din lege, beneficiez de pensie specială. Pentru un mandat întreg și cei doi ani și jumătate de mandat din 2016-2019”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *