Apele nu se liniștesc deloc în Partidul Național Liberal. Deși abia a trecut o jumătate de an de la alegerea conducerii, PNL pare să se pregătească de alegeri în viitorul imediat. Unul dintre liderii PNL a rămas fără birou și mașină. 

Tras pe linie moartă după Congres

Robert Sighiartău a fost unul dintre cei mai incisivi cerberi ai lui Florin Cîțu în timpul campaniei interne care a dus la acapararea PNL. Din poziția de secretar general, Sigartău a făcut campanie pentru #EchipaCîștigătoare. A fost în toate filialele județene, s-a agitat pe scenă, a avut luări de poziție împotriva lui Ludovic Orban.

El nu a reușit să câștige cursa în filiala din care provine. La Bistrița, Sighiartău nu a fost ales președinte. Concomitent, a pierdut funcția de secretar general unde Florin Cîțu l-a susținut pe Dan Vîlceanu.

Nu a prins nici un loc de prim-vicepreședinte deși statutul a fost modificat pentru a fi patru astfel de funcții dispobibile. El a fost ales cu greu printre cei 30 de vicepreședinți ai partidului.

Mutat din biroul de secretar general imediat după Congres

După alegerile în urma căruia Florin Cîțu a preluat PNL, Robert Sigartău a trebuit să renunțe la biorul său de secretar general. Acesta se afla la etajul 1 al sediului din Aleea Modrogan și era vis-a-vis de biroul Președintelui.

Dan Vîlceanu și Florin Cîțu au ținut să păstreze etajul 1 pentru ei și l-au „degradat” pe Sigartău la parter. El a ales un birou de lângă sala de conferințe a PNL. A reușit să păstreze mașina, un Volkswagen destul de vechi care a fost folosit de Vasile Blaga în timpul în care conducea PDL-ul.

Dat afară din sediu săptămâna trecută

După ce apele au început să se învolbureze, Florin Cîțu a început să-și numere susținătorii. El a considerat că Robert Sigartău nu este printre favoriții săi. Fără filială nu îi era de folos la un eventual Congres Extraordinar.

Așadar, Sigartău a fost pus să părăsească și biroul pe care îl ocupase după Congres. Fostul secretar general a reproșat președintelui că este îndepărtat de sferele puterii din PNL. Scandalul a fost intens, mai ales că Sigartău a amintit toate favorurile pe care le-a făcut „Echipei Cîștigătoare” în lupta cu Ludovic Orban.

Lăsat fără mașină de liderii PNL

Pentru a închide discuțiile cu privire la viitorul lui Robert Sighiartău, liderii PNL i-au cerut acestuia să predea și cheile mașinii. Mutarea este simbolică, mai ales că mașina este foarte veche, iar Sighiartău are oricum afaceri în domeniul auto care i-ar fi permis să folosească alt vehicul.

Mutarea indică faptul că pregătirile pentru un nou Congres în PNL sunt mai intense decât ne așteptam. Cu sau fără filială, Sighiartău este un nume cunoscut printre liberali pentru că a împărțit vreme de câțiva ani banii partidului la filialele județene. Scoaterea lui din cercul de putere al PNL nu poate indica decât faptul că el s-a raliat grupării Boc – Bolojan care încearcă să preia puterea de la Florin Cîțu în vederea impunerii primarului de la Cluj drept candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *