Un pachet de măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la energie nu mai poate fi adoptat până la ședința de guvern de miercuri, spune premierul Nicolae Ciucă, dar responsabilii caută în continuare soluții. O întâlnire a miniștrilor cu atribuții în domeniu va avea loc luni seara, iar varianta cea mai probabilă este reglementarea costurilor, nu a prețului, a spus premierul Ciucă.

Este foarte greu să ieșim cu ordonanță de guvern până miercuri. În schimb, în seara asta avem întâlnire cu toți miniștrii de resort responsabili pentru a finaliza propunerea de decizie. Sunt două soluții în discuție, partea aceasta de reglementare este de asemenea în analiză, cel mai probabil putem vorbi despre reglementarea costurilor, nu a prețului. A rămas să analizăm această propunere în urma impactului pe care îl va avea în bugetul consolidat (reducerea TVA la CAS cu 5% și TVA general cu 2 procente, de la 19 la 17%)”, a declarat luni premierul Nicolae Ciucă.

La rândul său, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că guvernanții discută mai multe scenarii și vor veni cu un pachet de soluții în criza facturilor, care să producă efecte pe o perioadă mai lungă, de doi – trei ani. Pe de altă parte, acesta a precizat că nu Ministerul Energiei introduce reglementarea pieței, ci este responsabilitatea ANRE, potrivit B1Tv.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că după data de 1 aprilie compensațiile la energie vor continua. Acesta a precizat că decidenții caută în continuare soluții în legătură cu criza din energie.

Vă spun cu certitudine că preţurile vor rămâne aceleași, în acest moment, care sunt trecute în ordonanţa de urgenţă. Se va lua o soluţie, inclusiv pentru cauze, dar şi pentru efecte, pentru că trebuie limitată inflaţia. Toţi factorii decidenţi, în acest moment, s-au strâns în jurul acestei probleme”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena 3.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *