Finanțările de la buget sunt asigurate până la sfârșitul anului, și asta exclude orice fel de problemă cu salariile și pensiile, spune ministrul finanțelor, Adrian Cîciu. Noul ministru ar vrea să se treacă de la economia României orientată spre consum către cea de producție, iar acest lucru „să se producă în mod natural, fără dureri”.

Adrian Cîciu a răspuns la întrebarea dacă sunt bani la buget pentru plata pensiilor și a salariilor, după ce fostul ministru al muncii, Raluca Turcan, avertizase săptămâna trecută că banii se vor termina în decembrie, dacă nu se va face rapid rectificarea bugetară. Rectificarea s-a făcut, iar partea de plăți de la buget este asigurată, a spus ministrul de finanțe.

Da, bineînțeles, toți banii sunt în buget. Practic, oricum, cred că am mai explicat, 95% din bani erau în bugetul Casei de pensii, exista o diferență care venea din subvenții care trebuia pusă la rectificare. A fost pusă, banii sunt, în momentul acesta pleacă din Trezorerie către instituțiile care vor face distribuirea (…). De aceea suntem toți la minister, să ne asigurăm că totul e în regulă în fluxurile financiare” a declarat luni dimineață Adrian Cîciu, la ȘtirileB1TV.

Finanțările de la buget, situația din decembrie. „Am rezolvat absolut toate problemele de finanțare până la final de an pentru tot ce era necesar”, a subliniat oficialul.

Adrian Cîciu a explicat cum se poate face trecerea de la o economie bazată pe consum la una de producție: „Reconversia economică, cum o numesc eu, trecerea de la economia de consum spre economia de producție, dacă vreți, sau economia cu valoare adăugată ridicată, se face în parteneriat – și strict în parteneriat – cu mediul economic, nu se face din pixul ministrului de Finanțe. O să avem o serie de întâlniri, chiar săptămâna viitoare pregătesc o întâlnire cu mediul de afaceri”.

Ulterior, o să facem întâlniri și cu piața de capital, și cu tot ce înseamnă sistemul bancar, astfel încât reconversia aceasta să se producă în mod natural, fără dureri, adică să nu fie restructurare economică, cum o numesc unii, ci o reconversie inteligentă și să sprijinim partea de trecere de la economia de consum la economia de producție prin stimuli economici acordați de către stat, prin bugetul de stat, dar și prin fonduri europene”, a continuat ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *