Actualitate

Firea vrea să dea 1000 de euro pentru donatorii de plasmă

Gabriela Firea vrea să dea 1000 de euro pentru donatorii de plasmă. Primarul capitalei se laudă cu un nou proiect pentru a îi ajuta pe cei ce se luptă cu forme grave ale noului virus.

„Solutie salvatoare la doua zile distanta! Pacientii cu forme grave de covid-19 au nevoie urgenta de transfuzii cu plasma de la pacientii vindecati, care au dezvoltat anticorpi. Cei aproape 30 000 de pacienti trecuti prin infectia Sars-Cov2 ar putea sa-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate tarile din lume duc o batalie acerba pentru a salva cat mai multe vieti. S-au creat, deja, programe nationale pentru stimularea donarii de plasma.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Până acum românii nu au fost deschiși la ideea de a dona plasmă. „In Romania, din pacate, nu exista un astfel de program concret. Doar lamentarile Ministerului Sanatatii ca pacientii vindecati nu prea vor sa doneze. Pana in 400 au donat, din 30 000 vindecati. Am scris un proiect dedicat acestei nevoi stringente, impreuna cu medicii de la Administratia Spitalelor, pe care il voi adauga joi pe Ordinea de zi a Consiliului General. In esenta, este vorba despre convingerea cat mai multor pacienti tratati sa fie salvatorii celor care sufera. Prin intalniri, discutii, argumente umanitare.”, adaugă aceasta.

1000 de euro pentru donatori

Gabriela Firea va oferi un stimulent financiar în valoare de 1000 de euro pentru donatori. „In plus, la acest efort vom adauga si un stimulent financiar in cuantum de 1000 de euro. Sub forma tichetelor de masa si/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar si alte produse necesare. Suntem in pandemie, deci intr-o situatie exceptionala. Chiar daca, in timpuri normale, legislatia privind donarea nu prevede si stimulente financiare, acum suntem intr-o situatie de exceptie.”, explică primarul.

Edilul capitalei (PSD) crede că este nevoie de o excepție de la lege pentru a salva viețile oamenilor. „Prin urmare, este nevoie de o exceptie de la lege, pentru a salva cat mai multe vieti! Nu cred ca ar fi normal sa ne incurcam in prea multe detalii birocratice si cutumiare, atunci cand este vorba despre un interes superior : salvarea romanilor care sufera de o forma severa a infectiei covid 19!”, încheie ea.

Related posts

Andreea Esca a izbucnit în lacrimi când a povestit o scenă trăită în spitalul COVID. S-a infectat cu coronavirus după soțul și băiatul ei

Constantinescu Gabriel

Testarea bucureștenilor pentru depistarea anticorpilor

Alina Angelescu

Firea oferă o masă caldă oamenilor afectați după pandemie

Alina Angelescu

Coronavirusul dispare oricum după 70 de zile indiferent de măsurile luate de guverne. Concluziile surprinzătoare ale unui profesor israelian

Constantinescu Gabriel

Rareș Bogdan este alături de românii din străinătate

Alina Angelescu

Spitalul de campanie de la Ana Aslan va fi gata în câteva zile. Ce specialiști sunt acolo

1 comment

Donatorii de plasmă vor primi tichete de masă și cadou de 1.000 de euro 13 august 2020 at 13:21

[…] Gabriela Firea, anunţa, la începutul săptămânii, că va introduce pe ordinea de zi a şedinţei de joi a CGMB un proiect în baza căruia pacienţii trataţi de COVID-19 care donează plasmă ar urma să beneficieze de un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro, sub forma tichetelor de masă sau pentru medicamente. […]

Reply

Leave a Comment