Cu aproape 4000 de contracte fără licitație și peste 140 de contracte câștigate după proceduri simplificate, Firma fostului senator din Vâlcea a închis anul trecut cu un rulaj de aproape 20 de milioane de lei.

Implicarea politică este mult mai evidentă în acest caz. Un fost parlamentar se află în spatele firmei care a monopolizat comerțul cu hârtie în sistemul public de achiziții.

Firma fostului senator PDL Dorel Jurcan vinde hârtie în valoare de peste o sută de mii de euro Companiei Naționale de Căi Ferate.

Printre clienții Dolex Com sunt Banca Națională a României,  Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației, Poșta Română, Primăria Craiova sau Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Din portofoliul de clienți ai firmei mai fac parte și numeroase inspectorate școlare județene, cărora Dolex le vinde o gamă largă de rechizite școlare pentru elevii nevoiași din învățământul preuniversitar. În primele șase luni ale acestui an, firma politicianului a adunat 270 de contracte fără licitație.

Fostul senator a rulat prin compania Dolex Com din Vâlcea aproape 20 de milioane de lei, în 2022

Anul trecut, Dolex a adunat 310 contracte ceea ce înseamnă în 2023 va reuși să bată recordurile în materie de bani publici. În afară de contractele fără licitație, compania politicianului are și parte de înțelegeri atribuite prin proceduri simplificate. Dolex Com a livrat Ministerului de Interne mânușile necesare protecției anti-covid pentru alegerile din 2020. Valoarea afacerii a fost de 2,2 milioane de lei.

Firma parlamentarului a rulat aproape 20 de milioane de lei anul trecut. Surprinzător numărul de angajați ai companiei a scăzut pe măsură ce afacerile au crescut. În 2005 firma avea 47 de angajați deși abia trecea de o cifră de afaceri de un milion de lei.

Dorel Jurcan a activat în Parlamentul României ca deputat din 1996 până în 2000 și ca senator din 2004 în 2021. El a fost trimis în parlament de către Partidul Democrat Liberal. Fostul senator Dorel Jurcan a absolvit Academia de Studii Economie. La bază, fostul parlamentar este economist. Referitor la activitatea politică, a activat sub formă de membru PD Circumscripția Vâlcea. La data de 01.11.1999, a fost validat ca deputat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *