Florin Cîțu i-a destituit miercuri seara pe secretarii de stat ai USR PLUS. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Prezent în studioul Digi24, Cîțu a fost întrebat când vor fi aceștia demiși din funcții, iar premierul a răspuns: “În această seară (miercuri seara – n.r.)”.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a precizat, la Digi24, Florin Cîțu.

În privința directorilor susținuți de USR PLUS în instituții deconcentrate, Florin Cîțu susține că aceștia au câștigat concursuri și că va fi respectată legea.

“Va fi respectată legea, dar nu poti să fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”, a mai spus Florin Cîțu, la Digi24.

Totodată, Florin Cîțu a declarat că încă poate fi salvată coaliția de guvernare, dacă USR PLUS retrage moțiunea de cenzură depusă în Parlament. Premierul a mai spus că această alăturare între USR și AUR este una toxică. “Nu credeam vreodată să văd USR alături de AUR, să-l văd pe Barna că se roagă de PSD”, a precizat Cîțu.

Premieru Florin Cîțu l i-a acuzat încă o dată pe cei de la USR PLUS de șantaj și spune că singura variantă pentru a continua guvernarea în această formulă este retragerea moțiunii.

“Acest mod de lucru cu șantaj pare normal când mă uit la coaliția toxică cu AUR. Nu credeam vreodată să văd pe USR alături de AUR, să-l văd pe Barna că se roagă de PSD. După ce dai jos guvernul cu PSD și AUR, să te pui la masă cu PNL este foarte greu”, a declarat Cîțu, la Digi24.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul