LUDOVIC ORBAN

Preşedintle PNL, Ludovic Orban, a sugerat că Florin Cîţu şi-a depus candidatura pentru şefia partidului doar după consultarea preşedintelui Klaus Iohannis. De asemenea, soluţie pentru ieşirea din criză este considerată retragerea lui Florin Cîţu din funcţie.

Întrebat în cadrul unui interviu la B1TV dacă premierul Florin Cîţu şi-a depus candidatura la sugestia lui Klaus Iohannis: „După cum îl ştiu eu pe Florin Cîţu, nici nu-şi permitea să candideze dacă nu se consulta cu altcineva”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat în cadrul unui interviu la B1TV dacă premierul Florin Cîţu şi-a depus candidatura la sugestia lui Klaus Iohannis: „După cum îl ştiu eu pe Florin Cîţu, nici nu-şi permitea să candideze dacă nu se consulta cu altcineva”, a mai spus Ludovic Orban, președintele PNL.

De asemenea, şeful PNL Ludovic Orban a subliniat faptul că refacerea Coaliţiei ţine de un element esenţial, adică o retragere a premierului actual: „Asta e soluţia, din moment ce USR PLUS nu-l mai vrea”.

Ludovic Orban a punctat faptul că în scurt timp ar putea să aducă la masa discuţiilor toate formaţiunile din Coaliţie, inclusiv USR PLUS. „Dacă câştig Congresul PNL, refac Coaliţia în maxim 48 de ore”.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și cel al Senatului, Anca Dragu, au convocat, pentru joi, de la ora 16:00, plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea moțiunii de cenzură susținute de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu. Liderii celor două Camere invocă patru decizii CCR pentru a trimite moțiunea să fie citită în plen.

„PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru în interior. Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor propriului statut. Mi se pare bizar să faci demersuri propriului partid. Orice demers împotriva propriului guvern, este inadmisibil așa ceva”, a mai precizat premierul Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *