Florin Cîțu cere USR să se dezică de AUR, după scenele de joi din Parlamentul României, când membri AUR au tras scaunul de sub liberalul Florin Roman, apoi l-au luat de subțiori pentru a-l scoate de la prezidiu.

”Eu credeam că stăm la masă cu un partid pro-european, care nu susține violența. Din păcate, cred că m-am înșelat”, a declarat Florin Cîțu

Florin Cîțu cere USR să se dezică de AUR. Premierul spune că autoritățile statului ar trebui să-i amendeze pe parlamentarii AUR pentru că nu au purtat mască în Parlament.

„Nu ne putem permite această criză politică. Încă suntem în pandemie și nu ne putem permite să avem o criză politică.

După ce ai legitimat un partid cum este AUR, președintele USR stând pasiv și uitându-se cum un liderii unui partid fără mască bruscau un coleg de-al meu. Eu credeam că stăm la masă cu un partid pro-european, care nu susține violența. Din păcate cred că m-am înșelat.

Dar sunt oameni care sunt convins că gândesc ca noi, pro-european. Aceștia se simt dezamăgiți. Acțiunile din Parlamentul României al celor de la AUR au fost susținute de conducerea USR. Fac apel la cei care gândesc pro european să se dezică de comportamentul liderilor din Parlament de ieri.

USR are o alianță pe față cu AUR și încearcă să obțină o alinață cu PSD pentru a da jos guvernul. I-am salvat de ridiol, le-am acceptat demisiile. Ce am văzut ieri în parlamentul României mi se pare inadmisibil. Le cer tuturor să se dezică de acțiunile conducerii lor de acum.

Nu vreau să rup această coaliție, dar trebuie să termine alianța cu acest partid toxic care face rău României”, a declarat Florin Cîțu, vineri, la Iași.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *