florin cîțu
florin cîțu

„Am spus că trebuie să ne asigurăm că sancțiunile aplicate Rusiei de Uniunea Europeană vor fi implementate și în România.Am depus astăzi amendamente la OUG 25/2021, pentru ca firmele rusești să nu mai poată participa la achizițiile publice din România”, a scris președintele PNL pe Facebook.

Ulterior, într-o declarație publică, Florin Cîțu a spus că susține sancțiuni mai dure împotriva Federației Ruse.

„Eu am cerut să oprim toate schimburile comerciale cu Rusia. De fiecare dată când facem comerţ cu Rusia şi cumpărăm de acolo, bineînţeles că susţinem un regim totalitar, care pentru noi reprezintă un risc în viitor, trebuie să recunoaştem acest lucru. Eu am susţinut aceste măsuri, până la urmă trebuie să fie decizia coaliţiei, dar eu personal susţin, în continuare, măsuri mai dure, sancţiuni mai dure pentru Rusia. Şi vedeţi că acesta este trendul global şi vedeţi că există costuri pentru toate ţările. Liderii importanţi la nivel global, lideri cu viziune, îşi asumă aceste riscuri pentru că este vorba de viitorul nostru, este siguranţa noastră pe viitor, nu este vorba despre acum”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, la Senat.

Întrebat dacă activele firmelor sau băncilor ruseşti au fost îngheţate în România, Florin Cîţu a spus:

„Aici, Ministerul Finanţelor trebuie să comunice mai mult sau mai bine, zic eu. Mi se pare clar că în România, când noi ştim că sunt investitori ruşi în România, ştim că sunt tot felul de influenţe, am tot vorbit de propaganda rusă şi nu-i găsim, nu ştim unde sunt. Aici trebuie mai multă transparenţă şi, zic eu, mai mult curaj din partea instituţiilor statului român, pentru că se vede că în Europa există curaj şi se iau aceste măsuri”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *