Liderul PNL, Florin Cîțu, a afirmat, joi seară, după discuțiile cu PSD pentru formarea unui nou guvern, că a fost o întâlnire bună. Acesta a spus că discuția a fost și despre proiecte care să intre în programul de guvernare, iar una dintre variantele „interesante” pentru executiv este schimbarea premierului o dată la doi ani.

„Am vorbit despre proiectele importante pe care deja le avem în programul de guvernare, dar și despre alte proiecte care ar putea să intre.A fost o primă discuție bună pe proiecte obiective și să găsim soluții la această criză politică.A fost o variantă interesantă cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la concluzii”, a spus Florin Cîțu.

„Am găsit multe lucruri care ne pot uni. Avem o criză în sănătate, în energie și pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim cu cei de la PSD să facem acest lucru este ok. Decizia o luăm în PNL. Mergem la partid, prezentăm cele două variante cu plusuri și minusuri. Nu s-a discutat despre portofolii și ministere”, a declarat Florin Cîțu, premierul interimar.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a dat de înțeles joi că a avut o întâlnire bună cu PNL și Florin Cîțu în ceea ce privește „formarea unei noi majorități” și a confirmat că în timpul discuțiilor s-a menționat soluția premierilor prin rotație.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că nu va chema la Cotroceni partidele parlamentare la consultări până când nu va exista o majoritate parlamentară care să suțină un guvern.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, înaintea întâlnirii cu delegația PNL și Florin Cîțu, că nu vrea să aibă o discuție despre ministere, vrea să discute despre măsurile din sănătate și energie. În discuțiile neoficiale, care ar fi avut loc miercuri seara, social democrații au solicitat premierul și jumătate din ministere pentru intrarea la guvernare alături de PNL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *