Un prag de vaccinare minim pentru profesori și restul personalului va fi condiția suplimentară pentru ca școlile care se vor redeschide de luni, după vacanță, să-și continue cursurile în format fizic, a anunțat joi seara președintele Klaus Iohannis. Cel mai probabil, acesta va fi de 60%, a spus ulterior ministrul educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seara că se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat, pe pagina sa de internet, procentele de vaccinare ale angajaților din școlile și grădinițele din Capitală, relatează B1TV.

Datele au fost publicate în condițiile în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că datele privind vaccinarea ar putea fi luate în calcul pentru stabilirea modului în care se desfășoară orele, cu prezență fizică sau la distanță.

Prag de vaccinare minim.Toate inspectoratele școlare județene din România au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat.

„Avem situații îmbucurătoare unde sunt valori de peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi afișat pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume, prenume și alte date cu caracter personal. Dar este normal ca părinții și elevii să știe, atunci când merg la școală, care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală” a spus Cîmpeanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o declarație de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a mai spus Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *