Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a spus miercuri că stategia de apărare a României nu este de competența altor state și că cererea Moscovei de retragere a scutului antirachetă de la Deveselu „nu are niciun fundament. Nu este treaba Rusiei cum își face România apărarea.”

„În ceea ce priveşte strategia de apărare a României, este independentă. Nu cred că este normal ca o altă ţară să-şi dea cu părerea despre ce face România şi cum se apără România, mai ales că este vorba de investiţii pentru apărarea suveranităţii şi integrităţii României”, a declarat Florin Cîțu, la Senat.

„ Aici este treaba noastră, nu cred că este treaba altcuiva cum ne investim banii şi cum ne facem strategia de apărare”, a explicat Florin Cîțu.

„Au fost invitaţii din partea NATO să viziteze toate bazele de când lumea. Niciodată nu s-a dat curs acestei invitaţii. Doar pe noi ne interesează cum ne facem această strategie”, a adăugat Florin Cîțu.

„Nu e treaba nimănui cum îşi face România apărarea şi în ce asociaţii, tratate sau unde vrea să fie membră.”, a spus Florin Cîțu.

Președintele Senatului a mai adăugat că cererea lui Vladimir Putin cu privire la retragerea scutului antirachetă de la Deveselu „nu se bazează pe nimic”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *