Noul premier Florin Cîțu a fost întrebat, după votul din Parlament, despre nemulțumirea exprimată de Dacian Cioloș față de numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației.

„Ştiu că în coaliţie avem o înţelegere de a nu a comenta asupra candidaţilor altor formaţiuni politice. Nu am văzut. Daţi-mi voie să văd şi după aceea discutăm. Noi în coaliţie avem o înţelegere de a nu comenta”, a spus Florin Cîţu, după votul din Parlament.

Florin Cîțu a răspuns astfel la o întrebare din partea jurnaliștilor privind declarațiile copreședintelui USR PLUS Dacian Cioloș, care și-a exprimat nemulțumirea față de numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației.

„La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Cîmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România”, a spus Cioloș.

Florin Cîțu și-a prezentat programul de guvernare în parlament. Cîțu a promis că guvernul pe care îl va conduce nu va pune noi taxe, dar va implementa un sistem fiscal mai eficient.

Florin Cîțu și-a prezentat programul de guvernare în aplauzele membrilor coaliției și huiduielile opoziției PSD.

„Ca viitor premier, eu împreună cu echipa mea, ne vom face datoria față de toți cetățenii României, indiferent dacă ne-au votat sau nu. Eu și echipa mea vom face tot ce ne stă în putință pentru realizarea cele două obiective cu care partidele politice sunt de acord: criza COVID și criza economică.

Voi monitoriza personal realizarea obiectivelor pe care ni le propunem. Guvernul pe care-l veți învesti va fi un guvern de profesioniști. Nu vom propune obiective care nu se vor putea realiza”, a spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Lasă un răspuns