Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat la atacul copreședintelui USR PLUS Dacian Cioloș, spunând că ar putea fi vorba despre „un interes politic”.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, miercuri seara, la B1 Tv, dacă este certat cu Dacian Cioloș.

„Din câte cunosc eu, dimpotrivă, a fost o apreciere personală, probabil că a intervenit un interes politic (…) Nu are logică ce se întâmplă”, a răspuns ministrul Educației, potrivit Mediafax.

Reacția vine după ce s-ar fi spus, în Alianță, că senatorul Ștefan Pălărie de la USR PLUS ar fi fost mai bun la Educație.

„Ștefan Pălărie vă confirm și eu, este o variantă foarte-foarte bună, este un om cu competență în educație, este un om civilizat, care atunci când afirmă ceva, afirmă cu argumente. Da, dacă mergea la USR PLUS (Ministerul Educației – n.r.) era o variantă foarte bună, dar nu mă exprim eu cu privire la opțiunile USR PLUS, după cum ar fi bine să nu se exprime nici colegii din coaliție cu privire la alegerile PNL”, a spus mai Cîmpeanu.

Nemulțumire în coaliția de guvernare, prima critică a fost formulată de președintele PLUS, Dacian Cioloș. Cioloș este nemulțumit față de prezența lui Sorin Câmpeanu în funcția de ministru al educației, care nu ar fi avut „un parcurs politic decent”. Cioloş a explicat că partenerii din coaliţie nu au avut posibilitatea de a interveni asupra propunerilor făcute de celelalte partide.

Dacian Cioloș a spus că îl cunoaște pe Sorin Cîmpeanu și are o nemulțumire în privința prezenței sale în Guvernul Florin Cîțu.

La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Câmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România. Din păcate, am putut acționa în structura guvernului doar proporțional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor, așa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS”, a scris Cioloș pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *