Florin Cîțu se consideră singurul politician care „a făcut un pas în lateral”
Florin Cîțu

Florin Cîțu se consideră singurul politician care „a făcut un pas în lateral” pentru țară, vorbind despre faptul că a fost obligat de împrejurări să facă alianța de guvernare alături de PSD și UDMR. Pasul l-a făcut și împotriva dorinței de a fi mai departe premier, a sugerat Cîțu joi seara, după ce guvernul Ciucă a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

Decizia de a guverna alături de PSD a fost un compromis pe care a trebuit să-l facă pentru stabilitatea României. „Mandatul meu a fost de a menține PNL la guvernare. Nu e ce am preferat noi, dar aceasta e soluția care a mers”, a spus Cîțu într-o emisiune TV

Am ajuns aici pentru că s-au încercat alte variante. Am încercat cu USR, dar a fost complicat după ce au semnat o moțiune cu AUR, PSD.

Nici mie nu-mi place, nu sunt fericit că suntem azi aici, dar e un compromis pe care l-am făcut pentru stabilitatea României. Era nevoie de un guvern stabil” a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu se consideră un politician abil. Fostul prim ministru spune că a făcut ceea ce Ludovic Orban, predecesorul său din fruntea PNL, nu a reușit.

Eu am făcut în politica din România cei mai mulți pași în lateral pentru a permite asta. Nu am văzut un alt politician, nici pe Ludovic Orban sau pe altcineva să-și asume acest rol, să fac un pas în lateral pentru binele României”, a mai spus liderul PNL, la TVR.

Florin Cîțu a mai spus că, în noul guvern, PNL se va opune măsurilor populiste

În această guvernare vom apăra principiile liberale, ne vom opune oricărei măsuri populiste. În guvernarea trecută m-am opus mai multor măsuri populiste. M-am opus și lui Orban, când eram în guvernare cu el, unor măsuri populiste, că era un an electoral.

Ne-am opus și celor de la USR, care aveau tot felul de măsuri populiste și ne vom opune în continuare”, a mai afirmat Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *