Florin Cîțu vrea șefia Senatului, după ce partidul a decis să îl propună premier pe Nicolae Ciucă, potrivit surselor Digi24.ro.

Președinția Senatului este deținută în acest moment de USR. Anca Dragu este cea care ocupă a doua funcție în stat, funcție la care aspiră Florin Cîțu.

Totul depinde însă de negocierile care vor avea loc în perioada următoare cu Partidul Social Democrat care urmează să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR în Parlament.

Anca Dragu poate fi schimbată din funcție cu voturile PNL, PSD și UDMR. Însă, în același timp și social-democrații au în vedere șefia Senatului.

În negocierile care vor avea loc pentru susținerea guvernului Ciucă va fi scoasă la bătaie și președinția Camerei Deputaților, unde Florin Roman deține funcția interimar, după demisia lui Ludovic Orban.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, joi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că propunere de prim-ministru a partidului în persoana lui Nicolae Ciucă a fost făcută de el pentru „a debloca această criză politică”.

Florin Cîțu a declarat că PNL vrea un guvern minoritar alături de „partenerii de la UDMR alături de care am trecut prin acestă perioadă.”

Întrebat dacă propunerea lui Nicolae Ciucă a venit de la președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu a răspuns: „Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN care a venit pentru a debloca această criză politică. Este mai important să facem politică pentru români și să avem un guvern cu puteri depline.”

Președintele PNL a declarat că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai repede.

„Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid. PNL arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea. (n.red. nominalizarea lui Nicolae Ciucă) A venit în contextul unei crize politice pe care nu PNL a generat-o. Suntem într-o situație de criză de sănătate e nevoie de un guvern cu puteri depline”, a mai declarat premierul interimar Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *