Fondul Proprietatea vinde acțiunile Petrom. Fondul Proprietatea a anunțat că își va lichida participația, printr-un plasament privat care va fi demarat imediat.

Franklin Templeton International Services S.A R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative și administrator unic (“FTIS”) al Fondul Proprietatea S.A (“Fondul”/“Fondul Proprietatea”), anunță demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind întreaga sa participație, reprezentând 1.777.067.726 acțiuni ordinare, deținute de Fond la OMV Petrom S.A. („Petrom” / “Societatea”) („Tranzactia”).

Erste Group Bank AG și SSIF Swiss Capital S.A. vor acționa în calitate de Joint Global Coordinators și Joint Bookrunners, iar Banca Comercială Română S.A. și Auerbach Grayson and Company LLC vor acționa în calitate de Joint Bookrunners în cadrul Tranzacției („Părțile care acționează în calitate de Bookrunner”).

Sub rezerva plasării tuturor acțiunilor Petrom în plasamentul privat accelerat și a decontării aferente a Tranzacției, Fondul nu va mai deține acțiuni la Petrom, potrivit B1TV.

Rezultatele tranzacției vor fi anunțate în cel mai scurt timp după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea prețului și alocările rămân la libera alegere a Fondului și a Părților care acționează în calitate de Bookrunner”.

FP deține 3% din acțiunile Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, care are 51%. Statul român deține circa 20,7 %.

FP vrea să vândă tot cele 1,77 miliarde de acţiuni pe care le deţine la Petrom, ceea ce, la prețul din ședința de tranzacționare de marți,înseamnă o valoare a tranzacției de circa 826 de milioane de lei.

Grupul OMV Petrom a înregistrat în primele nouă luni ale anului în curs un profit net de 9,156 miliarde lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel raportat în perioada similară a anului trecut, de 1,676 miliarde lei, pe fondul preţurilor ridicate la ţiţei şi gaze naturale, potrivit rezultatelor financiare la nouă luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *