Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, ridicată pentru corupție, Daniela Coța
Actualitate

Fosta consilieră a ex-premierului Viorica Dăncilă, ridicată pentru corupție. Daniela Coța, șefă în PSD Zalău, este acuzată de o delapidare de 1,9 milioane de lei

Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, Daniela Coța, a fost reținută de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Alături de soțul ei, Vasile Coța, ar fi delapidat 1,9 milioane de lei din fondurile asociaţiei sportive ce gestionează activitatea ACS Volei Municipal Zalău, unde ambii îndeplinesc funcții de conducere.

Daniela Coța a devenit consiliera fostului premier, Viorica Dăncilă, în ianuarie 2019. Fost viceprimar al municipiului Zalău și candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016, ea era și șefa Organizației de Femei a PSD din Sălaj și, potrivit presei locale, o apropiată a lui Dăncilă, arată sportulsalajean.ro.

După ce măsura reținerii a fost luată de procurori joi, Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost suspendată din PSD, implicit din funcția de preşedinte al organizaţiei judeţene de femei.

„Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală a doamnei Coța Daniela Gabriela, Biroul Executiv Municipal Zalău al PSD aplică următoarea sancțiune:

– suspendarea pe o periodă de 12 luni din calitatea de membru al Partidului Social Democrat a doamnei Coța Daniela Gabriela, conform Articolului 31, alineatul 5 din Statutul PSD”, a transmis PSD Zalău într-un comunicat.

Acuzațiile procurorilor DNA

Daniela și Vasile Coța sunt acuzați că au cauzat un prejudiciu de peste trei milioane de lei: 1,2 milioane de lei din obţinere ilegală de fonduri și 1,9 milioane de lei din delapidare.

„Sumele menţionate nu sunt definitive. Însă se mai administrează probe în acest dosar şi s-au mai făcut cercetări inclusiv după reţinerea celor doi, care au calitatea de suspecţi. Decizia reţinerii pentru 24 de ore s-a luat în funcţie de mai multe aspecte vizând gravitatea infracţiunilor, valoarea estimată a prejudiciului şi faptul că după începerea cercetărilor şi solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate să creeze aparenţa unei alte stări de fapt decât cea reală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta.

Related posts

PSD pregătește încă două moțiuni simple. Care sunt miniștrii vizați

Vasile Trifu

Andreea Cristescu

Dăncilă spune că PNL falsifică realitatea

Alina Angelescu

Victor Ponta, atac la Traian Băsescu înaintea votului pe moțiune: Băsescu și PMP, „prostituată la apus de carieră”

Constantin Radu

George Dumitrescu

PSD se apropie periculos în sondaje. La ce distanță a ajuns de PNL și ce scoruri va obține dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment