Francezii au ieșit în stradă în număr mare pentru a protesta împotriva reformării sistemului de pensii. 1,2 milioane de oameni s-au opus în stradă proiectului prin care se vrea creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani până în 2030.

Cifra de 1,2 milioane de oameni a fost anunțată de Ministerul de Interne de la Paris. De partea cealaltă, sindicaliștii spun că numărul manifestanților s-a ridicat la două milioane. Potrivit datelor Ministerului de Interne, au protestat 1,12 milioane de francezi, din care 80.000 în Paris.

Textul proiectului de lege contestat de populație va fi prezentat pe 23 ianuarie în guvern și apoi înaintat parlamentului spre dezbatare și vot.

Printre altele, reforma prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 și 64 de ani până în 2030 și majorarea perioadei de cotizare pentru o pensie completă de la 41 la 43 de ani, informează AFP, citat de B1TV.

Proiectul mai include eliminarea pensiilor speciale-pentru că și francezii au „bonusurile” lor.

Premierul Elisabeth Borne a declarat că acesta este un proiect care „aduce progres social în țară”, în vreme ce președintele Emmanuel Macron a spus că e o reformă „corectă și responsabilă”. Totodată, Macron a ținut să amintească faptul că reforma pensiilor a fost inclusă în programul electoral pentru care a fost reales anul trecut.

Cel puțin 1,12 milioane de francezi au protestat față de proiectul de reformă a pensiilor

Numai că pe mulți acest proiect de reformă i-a enervat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *