Andrew Tate, o nouă postare pe Twitter din închisoare: „România, o țară comunistă. Zero dovezi și zero probe, doar suspiciuni”

Frații Andrew și Tristan Tate află marți dacă vor fi cercetați în continuare în spatele gratiilor. Tribunalul București urmează să stabilească dacă prelungește mandatul de arest în cazul celor doi milionari.

Tribunalul București a decis, în ședința de marți, 21 februarie, prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare pentru frații Tate și înlocuirea sentinței în cazul celor două inculpate Naghel Georgiana-Manuela si Radu Alexandra-Luana, care au primit arest la domiciliu, potrivit Gandul.

Judecătorii de la Tribunaul București au încheiat dezbaterile în cazul cererii de prelungire a arestului preventiv pentru Andrew și Tristan Tate, precum și pentru cele două presupuse complice ale lor, Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu.

Eugen Vidineac, unul dintre avocaților celor doi britanici, a spus că se așteaptă din partea magistraților la o soluție favorabilă, respectiv de eliberare a fraților Tate.

„Dacă soluția va fi nefavorabilă, cu siguranță o vom contesta”, a punctat el. „Dacă până acum am analizat și reanalizat probele administrate în cauză până la acest moment, astăzi am insistat asupra faptului că temeiurile care au fost avute la luarea măsurii arestării preventive au dispărut, au încetat. Prin eficiența apărării, spunem noi că am paralizat efectiv probatoriul administrat până acum în cauză, astfel încât temeiurile au încetat, iar temeiurile noi nu sunt de natură a conduce la o prelungire a măsurii arestului preventiv”, a explicat Eugen Vidineac.

Cel de-al doilea avocat al fraţilor Tate, Constantin Ion Gliga, a subliniat că procurorii nu au venit probe noi în acest caz.

„Avem foarte mare încredere în soluția de azi, pentru că, în esență, parchetul nu a reușit să aducă elemente noi din perspectiva acuzațiilor inițiale formulate, nu s-a adus la cunoștință nimic nou din perspectiva evoluției anchetei, chestiune foarte bună pentru apărare. DIICOT a venit cu chestiune circumstanțiale – atitudinea lor în starea de arest -, ceea ce mi se pare o chestiune absolut nejustificată, neprobată și care nu poate să susțină  o măsură de arestare preventivă în continuare”, a spus Constantin Gliga.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *