rusia atentat aleksandr dughin daria dughina 786158

Seviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat că a identificat un al doilea responsabil pentru asasinarea Dariei Dughina. Acesta ar fi este Tsyganenko Bogdan Petrovici, un cetățean ucrainean născut în 1978.

La doar o zi după atentatul în care a murit fiica lui Aleksandr Dughin, pe 22 august, Serviciul de Securitate al Rusiei a afirmat că a identificat persoana responsabilă de atentat, susținând că este vorba despre Natalia Vovk

„Uciderea lui Dughina împreună cu Vovk (n.r. Natalia Vovk, despre care FSB a afirmat anterior că este autoarea asasinatului) a fost pregătită la Moscova de un alt membru al grupării teroriste şi de sabotaj ucrainene”, afirmă FSB, potrivit agenției Interfax.

Serviciul de Securitate al Rusiei afirmă că a doua persoană implicată în asasinarea Dariei Dughina este Tsyganenko Bogdan Petrovici, un cetățean ucrainean născut în 1978.

FSB susține că acesta a sosit în Rusia din Estonia pe 30 iulie și că a părăsit teritoriul Rusiei cu o zi înainte de explozia mașinii în care a murit fiica lui Aleksandr Dughin .

Serviciul de Securitate de la Moscova îl acuză pe Tsyganenko că „a furnizat lui Vovk plăcuțe de înmatriculare și documente false în numele unui cetățean real al Republicii Kazahstan, Yulia Zaiko, și împreună cu Vovk a asamblat un dispozitiv exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei”.

FSB a raportat că, pe baza rezultatelor studiului camerelor CCTV, „este documentat că autorul crimei, cetățeanul ucrainean Vovk Natalya Pavlovna, născut în 1979, l-a monitorizat personal pe Dugina în parcarea pentru oaspeții Tradiției”.

Primele rezultate ale investigației FSB în cazul asasinării Dariei Dughina

La doar o zi după ce fiica lui Aleksandr Dughin a murit, Serviciul de Securitate al Rusiei a afirmat că a identificat persoana responsabilă de atentat, susținând că este vorba despre Natalia Vovk, o ucraineancă născută în 1979.

FSB susține că aceasta a sosit în Rusia în iulie cu fiica ei în vârstă de 12 ani, a petrecut o lună planificând atacul cu bombă și apoi a părăsit țara, trecând granița în Estonia.

Conform FSB, persoana care ar fi ucis-o pe Daria Dughina ar fi Natalia Vovk, născută în 1979, cetățean ucrainean.

Aceasta ar fi sosit în Rusia în data de 23 iulie împreună cu fiica ei, Sophia Şaban, născută în 2010. Vovk ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dughina la Moscova. Ea ar fi urmărit-o pe Dughina cu o mașină marca Mini Cooper, la care a schimbat de trei ori numerele de înmatriculare, relatează tass.com.

Agenția rusă de presă mai transmite că autoritățile ruse o vor include pe suspecta Natalia Vovk pe lista cu persoane urmărite şi vor cere extrădarea acesteia în Federația Rusă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *