Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, miercuri, că PSD va propune în coaliţie creşterea salariului minim la 3000 de lei.

PSD va propune în Coalitie majorarea salariului minim până la 3.000 de lei cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei, dar valoarea va fi obligatorie. Asta înseamnă că 2.800 de lei vor fi taxați, iar 200 de lei rămân în continuare netaxați (…) Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoare de 1.100 de lei. Tot în Coaliție vom propune și majorarea valorii punctului de pensie de la 1.586 de lei la 1.745 de lei”, a anunțat Budăi într-o conferinţă de presă la Neptun.

Budăi a precizat că impactul bugetar doar pentru majorarea pensiilor este de 11 miliarde de lei.

Totodată, ministrul muncii Budăi a mai anunţat o propunere care prevede acordarea unor premii pentru elevii care au obţinut medalii la olimpiade internaţionale. Astfel, o medalie de bronz la o asemenea competiţie va fi recompensată cu 5.000 de euro, una de argint – 8.000 de euro şi o medalie de aur – 10.000 de euro. Şi profesorii acestor elevi vor fi recompensaţi.

Propunerile anunțate de către Marius Budăi fac parte dintr-un pachet de măsuri sociale pregătite de PSD dar fără a fi agreate în Coaliție.

Ce spune premierul

Premierul Nicolae Ciucă a comentat despre posibiltatea majorării pensiilor și salariilor precizând că acest lucru se va analiza, în funcţie de colectările la buget. Ciucă a subliniat că pentru a putea majora pensii şi salarii trebuie să fie banii necesari.

„Legat de acea propunere pentru majorarea salariilor, un nou set de măsuri sociale, vă rog să aveţi încredere că, la nivelul coaliţiei de guvernare, atât Partidul Naţional Liberal, cât şi Partidul Social Democrat, cât şi UDMR, am avut de fiecare dată în dezbatere măsurile prin care să realizăm protejarea populaţiei şi, în mod deosebit, protejarea economiei. Ca să putem să asigurăm acest pachet de măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să mărim, să majorăm, atât pensiile, cât şi salariile”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după declația lui Marius Budăi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *