DSP nu mai face față cererilor de testare din ultima perioadă

Filiala Sector 3 a Partidului Național Liberal are, începând de miercuri, un nou președinte. Cel care va ocupa această funcție este Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, iar anunțul a fost făcut chiar e premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit liberalilor, premierul Nicolae Ciucă mizează pe oameni tineri, de perspectivă, care beneficiază deja de o experiență notabilă, cu atât mai mult cu cât medicul Andrei Baciu a coordonat echipa Ministerului Sănătății în perioada pandemiei de coronavirus.

”Aprobarea prin decizie a președinților interimari la filialele PNL Gorj și la filiala PNL Sector 3. La Sectorul 3 a fost nominalizat domnul secretar de stat Andrei Baciu, cu aceleași termene și obiective”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă după după ședința Biroului Politic Național (BPN) al Partidului Național Liberal. Funcția de președinte a filialei Sector 3 a PNL fusese deținută de fostul președinte PNL Florin Cîțu până la sfârșitul lunii iunie, atunci când premierul Ciucă a anunțat schimbarea sa.

Ca secretar de stat în Ministerul Sănătății,  Baciu a fost implicat de la început, din februarie 2020, în efortul României de combatere a COVID-19, coordonat de Ministerul Sănătății.

Din poziția de secretar de stat al Ministerului Sănătății, Andrei Baciu a reprezentat România în cadrul mai multor acțiuni și evenimente inițiate de organizații internaționale. Totodată, Andrei Baciu a avut mai multe inițiative legate de sănătatea publică, una dintre cele mai importante fiind legată de susținerea pacienților cu afecțiuni oncologice

Andrei Baciu, președintele Comisiei Naționale de Sănătate a PNL

După debutul pandemiei COVID-19, una dintre responsabilitățile sale a fost aceea de creare a capacității de testare în România pentru identificarea virusului SARS-CoV-2. Capacitatea de testare a crescut în cursul anului 2020 de la 400 de teste pe zi în luna martie la peste 75.000 de teste pe zi în cursul toamnei.

Baciu a fost implicat în procesul de înființare a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Pe data de 20 noiembrie 2020 – odată cu înființarea CNCAV – Andrei Baciu a fost numit vicepreședinte al Comitetului, președinte fiind desemnat Valeriu Gheorghiță. Pe 2 martie 2022, Andrei Baciu a fost desemnat președinte al CNCAV.

Andrei Baciu – născut în 1986 în Toplița, județul Harghita – este medic de profesie și membru al Partidului Național Liberal (PNL) de 7 ani. Începând cu luna decembrie a anului 2019 este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

A făcut parte din echipa de management care a gestionat pandemia în toate guvernele care s-au succedat în această perioadă.

În plan politic,  Baciu a fost ales în mai multe poziții de leadership în cadrul organizației PNL de sector. Din 2018 până în 2022, Baciu a fost secretar general al Comisiei Naționale de Sănătate PNL, iar în 2022 a fost ales în poziția de președinte al acestei comisii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *