Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în timpul unei conferințe de presă a Partidului Național Liberal, că nu poate răspunde cu da sau nu asupra posibilității creșterii pensiilor și salariilor.

„Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023, nu pot să răspund cu da sau nu”, a spus premierul Nicolae Ciucă întrebat dacă vor fi majorate pensiile și salariile de la 1 ianuarie 2023, așa cum propune PSD.

”Eu sunt convins că domnul Budăi cunoște foarte bine ce scrie în fișa postului guvernului, cred că și în fișa postului ministrului Muncii. Când venim cu astfel de propuneri, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Național Tripartit și la nivelul coaliției și guvernului.

Vom clarifica toate aceste chestiuni. Este vorba de responsabilitate”, a declarat Nicolae Ciucă.
Social-democrații propun creșterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei și creșterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Budăi a mai declarat că PSD dorește ca în românia să nu mai existe sărăcie în muncă. Potrivit ministrului Muncii, impactul bugetar, cu tot cu majorarea pensiei minime, este

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *