Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare: „M-am bătut pentru securitatea națională a României”
Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare: „M-am bătut pentru securitatea națională a României”

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat că va candida ca independent pentru un mandat de deputat în Bucureşti, motivând că  Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), partid pe care l-a fondat, este într-un litigiu cu PMP. Oprea susţine că a decis să candideze ”la cererea militarilor şi poliţiştilor din toată ţara şi mai ales din Bucureşti”.

Gabriel Oprea candidează ca indipendent la alegerile parlamentare

Anunțul privind candidatura sa ca independent pentru Camera Deputaţilor, a fost făcut, duminică, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Uniunii Militarilor şi Politiştilor “Mihai Viteazul” din Capitală.

Am revenit la UNPR, m-au ales colegii iarăşi preşedinte, suntem într-un proces cu PMP-ul şi până atunci am hotărât să îi reprezint, la cererea lor, a militarilor, a poliţiştilor, să îi reprezint prin asociaţie şi din Parlamentul României, Comisia de Apărare”, a anunţat Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier spune că a decis să candideze ”la cererea militarilor şi poliţiştilor din toată ţara şi mai ales din Bucureşti” şi s-a arătat ”convins că va primi încrederea multor patrioţi români şi special a militarilor şi familiilor lor”.

Sunt un om care m-am bătut pentru securitatea naţională a României în sensul bun al cuvântului. Astăzi parcă trăim într-o altă lume, avem un duşman comun, este această pandemie cred că trebuie toţi să fin solidari şi vedeţi şi dumneavoastră că în întreaga lume care luptă împotriva acestei pandemii în primele rânduri sunt alături de medici, de personalul medical sunt militarii şi poliţiştii oameni care jură să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii”, a mai explicat Oprea.

Cine e Gabriel Oprea

 Gabriel Oprea a fost prefectul Capitalei în perioada 2002 – 2003, senator şi deputat. A ocupat, de asemenea, funcţiile de ministru al Administraţiei Publice, ministru al Apărării Naţionale, ministru al Afacerilor Interne, vicepremier pentru securitate naţională şi prim-ministru interimar.

În mai 2018, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din dispozitivul de însoţire a ministrului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *