Gabriela Firea a explicat cum se va desfășura transportul public în București după data de 15 mai când România va ieși din starea de urgență generată de amenințarea coronavirusului. Primarul Capitalei va scoate pe străzi toate mijloacele de transport în comun disponibile, pentru a se evita aglomerația, și a făcut un apel către instituții și firme să decaleze pe ore și schimburi programul de lucru al angajaților.

Gabriela Firea a explicat că tot parcul STB se va afla în circulație după 15 mai. Metroul nu este însă sub autoritatea Primăriei Capitalei, ci a Ministerului Transporturilor, a precizat Primarul Capitalei, potrivit publicației Stiri pe Surse.

„Măsurile noastre se referă la transportul în comun cu autobuze, tramvaie troleibuze. Metroul este sub autoritatea Ministerului Transporturilor, așteptăm de la Guvern reglementările în ceea ce privește transportul cu metroul. În ceea ce privește transportul public în comun, am hotărât, deși nu vor fi folosite la capacitate maximă, vom scoate pe traseu toate autobuzele, aproape 1100, toate tramvaiele 280 și toate troleibuzele 180, tocmai pentru a nu avea surprize, în special dimineața și la sfârșitul programului, să nu se creeze aglomerare, în special la orele de vârf” a declarat Gabriela Firea.

Firea a apreciat ideea reprezentanților Guvernului de decalare a programului angajaților și o aplică chiar ea în Primăria Capitalei.

„Este foarte bună recomandarea care s-a lansat deja și anume ca atât instituțiile publice, cât și entitățile private să întocmească un program cu ore de începere diferită. Să fie ture care încep la 7 dimineața, la 8, la 9 și la 10, precum și 2 schimburi. O parte să lucreze dimineața și o parte seara, asta pentru că trebuie păstrate măsurile de distanțare socială și la muncă. Spre exemplu, la Primăria Capitalei, într-un birou în care lucrau 8 colegi, de acum vor lucra 4 dimineața și 4 după amiază. Cam așa s-au organizat atât instituțiile publice, cât și entitățile private ”, a mai spus primarul Capitalei.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul